Tai lėmė išaugusį lėšų poreikį Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatyme nustatytai piniginei socialinei paramai mokėti ir administruoti bei Socialinės paramos mokiniams įstatyme nustatytai piniginei socialinei paramai mokėti ir administruoti.

Pagal šiuos įstatymus teisė į valstybės paramą (socialinę pašalpą, būsto šildymo, šalto ir karšto vandens išlaidų kompensacijas, mokinių nemokamą maitinimą, paramą mokinio reikmenims įsigyti) įgyjama, kai vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei Vyriausybės nustatyti valstybės remiamų pajamų dydžiai.

Papildomai skirtos valstybės biudžeto lėšos paramai nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems asmenims dėl kuro kainų pabrangimo Finansų ministerija artimiausiu metu paskirstys savivaldybėms ir asignavimų valdytojams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją