Universitetuose buvo paruoštos 15 tūkstančių 876 valstybės finansuojamos vietos, universitetai dar daugiau kaip 13 tūkstančių studentų pakvietė į mokamas dienines, neakivaizdines ar vakarines studijų vietas. Apie 2 tūkstančius vietų pasiūlė bendrajame priėmime dalyvavusios kolegijos.

„Tačiau ne visos jos bus užpildytos – į daugiau nei 1400 vietų liks nepakviesta. Tai – daugiausia technologiniai, fiziniai mokslai. Nepopuliarios programos, susijusios su informatika, elektronika“, - DELFI aiškino Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentas, Kauno technologijos universiteto studijų prorektorius prof. Pranas Žiliukas.

Pasak P. Žiliuko, kol kas niekur nepateko apie 3-4 tūkstančius stojusiųjų, tačiau jie galės bandyti laimę per papildomą priėmimą, taip pat pretenduoti į atskirai priėmimą vykdančias kolegijas. Kolegijos šįmet pasiūlys per 10 tūkstančių laisvų studijų vietų.

Pagal birželį Seimo priimtas Aukštojo mokslo įstatymo pataisas, už studijas nemokės tie valstybės finansuojamose vietose studijuojantys studentai, kurių vidurkis sieks 8. „Septintukininkai” ir turintys mažesnius vidurkius už semestrą mokės 520 Lt įmoką. Kas turės mokėti už mokslą, spręsis po rudens semestro paaiškėjus pirmakursių vidurkiams.

Įstojusieji į mokamas vietas mokės visą studijų kainą. Skirtinguose universitetuose ir specialybėse ši įmoka skiriasi ir dažniausiai siekia keletą tūkstančių litų.

DELFI primena, kad bendrajame šalies aukštųjų mokyklų priėmime dalyvavo 19 auštųjų mokyklų - 15 valstybinių universitetų, 2 nevalstybinės aukštosios mokyklos (ISM vadybos ir ekonomikos universitetas, Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla), viena valstybinė kolegija (Vilniaus kolegija) ir viena nevalstybinė kolegija (Vilniaus teisės ir verslo kolegija).