Pyragui reikės:


180 g miltų,
75 g ir 25 g sviesto (tešlai ir užpildui),
100 g šviežių grybų,
150 g pieno,
125 g minkšto lydyto sūrio,
2 vnt. kiaušinių,
2 vnt. svogūnų galvučių (vidutinio dydžio),
muskato riešutų (maltų) - pagal skonį,
pipirų – pagal skonį.

Gaminimas:

Miltus sukapokite su sviestu, kol gausite vienodo dydžio gabalėlius. Įpilkite 2 – 3 valg šaukštus vandens ir užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į apvalią kepimo formą. Tolygiai išklokite formą, prispauskite tešlos kraštelius prie formos pakraščių.

Ant tešlos dėkite kepimo popierių ir priberkite žirnių – tam, kad kepinys išlaikytų formą. Kepkite neatidarant orkaitės 10 min., vėliau išimkite iš orkaitės. Atsargiai nuimkite žirnius su kepimo popieriumi. Sumažinkite orkaitės temperatūrą.

Grybus nuvalykite ir išvirkite. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, grybus – gabalėliais ir apkepkite svieste 5 – 7 min.uždengę dangčiu.

Grybus ir svogūnus išdėliokite ant apkeptos tešlos. Ant viršaus užpilkite išplaktus kiaušinius, sūrį, pabarstykite prieskoniais. Viską sudėkite į orkaitę ir kepkite dar apie 15 min. kol įdaras pakils ir įgaus rusvą spalvą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją