180 g miltų,
75 g ir 25 g sviesto (tešlai ir užpildui),
100 g šviežių grybų,
150 g pieno,
125 g minkšto lydyto sūrio,
2 vnt. kiaušinių,
2 vnt. svogūnų galvučių (vidutinio dydžio),
muskato riešutų (maltų) - pagal skonį,
pipirų – pagal skonį.
Gaminimas:
Miltus sukapokite su sviestu, kol gausite vienodo dydžio gabalėlius. Įpilkite 2 – 3 valg šaukštus vandens ir užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į apvalią kepimo formą. Tolygiai išklokite formą, prispauskite tešlos kraštelius prie formos pakraščių.
Ant tešlos dėkite kepimo popierių ir priberkite žirnių – tam, kad kepinys išlaikytų formą. Kepkite neatidarant orkaitės 10 min., vėliau išimkite iš orkaitės. Atsargiai nuimkite žirnius su kepimo popieriumi. Sumažinkite orkaitės temperatūrą.
Grybus nuvalykite ir išvirkite. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, grybus – gabalėliais ir apkepkite svieste 5 – 7 min.uždengę dangčiu.
Grybus ir svogūnus išdėliokite ant apkeptos tešlos. Ant viršaus užpilkite išplaktus kiaušinius, sūrį, pabarstykite prieskoniais. Viską sudėkite į orkaitę ir kepkite dar apie 15 min. kol įdaras pakils ir įgaus rusvą spalvą.
Skanaus!