Ministerijai buvęs diplomatas A.Puklevičius tebėra skolingas beveik du šimtus tūkstančių litų. Už 217 800 litų ir 46 centų iššvaistymą 1997 metais jis buvo nuteistas ketveriems metams laisvės atėmimo.

Kaupė medžiagą knygai

Buvęs ambasados Austrijoje pirmasis sekretorius buvo nuteistas už didelio masto sukčiavimą užvaldžius dalį Lietuvos privalomųjų įmokų Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai. Valstybės ir diplomato asmeniniai pinigai buvo laikomi vienoje sąskaitoje, kuria jis naudojosi kelionėms į Londoną, Romą, Niujorką ir Paryžių bei įvairiausiems pirkiniams.

Pirmosios jo knygos „Keturiolika „Restitucijos" dienų" skaitytojai rado ir tikslius brangių vyriškų aksesuarų aprašymus. Manoma, kad romanui būtinas pikantiškas detales A.Puklevičius kaupė eikvodamas valstybės iždo pinigus.

Vietoj ketverių metų A.Puklevičius nelaisvėje praleido vienuolika mėnesių. Malonę jam suteikė Prezidentas Valdas Adamkus.

A.Puklevičius buvo vienas perspektyviausių naujos kartos diplomatų. Visi kartu su juo 1990-ai-siais į Užsienio reikalų ministeriją atėję dirbti tuometiniai Vilniaus universiteto Teisės fakulteto studentai kopė karjeros laiptais.

Nebuvo konfiskuojamo turto

Prieš atsidurdamas kolonijoje A.Puklevičius ministerijai grąžino 20 tūkst. litų. Vėliau skola buvo mažinama dar du kartus, tačiau šios sumos nebuvo didelės. Pardavus A.Puklevičiaus televizorių „Šilelis", į ministerijos kasą buvo įnešta 195 litai ir 70 centų, už vaizdo magnetofoną „Sony" - dar 178 litai ir 20 centų.

Duomenų apie A.Puklevičiui priklausantį turtą, kurį būtų galima parduoti ir taip padengti skolas, teismo antstoliai nerado. „Teismo sprendimu A.Puklevičius dar liko skolingas 197 425 litus ir 6 centus", - „Lietuvos rytui" sakė Užsienio reikalų ministerijos vidaus audito skyriaus vedėjas Jurgis Akromas.

Grąžins, bet negreit

„Grąžinsiu, pirmiausia reikia užsidirbti", - „Lietuvos rytui" sakė A.Puklevičius. 34 metų teisininkas teigė, kad grąžinti skolą ministerijai jam yra garbės reikalas, tačiau tai padaryti jis ketina ne iš karto, o pamažu, sudarius konkretų skolų mokėjimo grafiką.

Buvęs diplomatas duoną pelnosi dirbdamas vienoje viešųjų ryšių įmonėje, rašo scenarijus Lietuvos televizijų filmams.