Nuosavas namas: dviejų aukštų, su juoda apdaila
Pirmas aukštas: virtuvė, svetainė, kurią galima sujungti su terasa
Antras aukštas: miegamasis, svetainė ir pirtis
Plotas: 163 m²
Vieta: Kaukalahti, Espoo, Suomija
Gyventojai: dirbantis vyras

Neseniai pastatytame 163 kv.m name gyvena daug dirbantis ir nuolatos laiko neturintis vyras Seppo Koskela. Todėl jam labai svarbu, kad namie kiekviena diena būtų tarsi atostogos. Šeimininkas daug keliavo ir matė gausybę namų ir viešbučių interjerų. Kai atėjo laikas pačiam kurti savo būstą, ši patirtis labai pravertė.

Jis tiksliai žinojo, kaip turi atrodyti kiekvienas kampelis, kur stovės kiekvienas baldas. Naujakurio idėjos apstulbino net visko mačiusius dizainerius. Tačiau jie suprato, kad teks kurti šeimininko gyvenimo būdą atitinkančius namus. Taigi po keleto mėnesių ir jie, ir šeimininkas galėjo džiaugtis keistoku, bet praktišku ir originaliu interjeru.

„Judančios“sienos

Pagrindinė šių namų idėja – lankstumas. Beveik visos vidinės namo sienos nevisiškai pritvirtintos, -- stiklines sienas prireikus galima išardyti. Tokia sienų konstrukcija suteikia namams žaismingumo ir ypač praverčia rengiant pobūvius.

Svetainę nuo terasos skiriančios stiklo atrodo tarsi nebūtų iš viso. Pro ją erdvę lengvai patenka saulė, todėl šeimininkas čia mėgsta pramogauti ir ilsėtis. Ypač vakarėliai pavyksta vasarą, kai nuėmus stiklines sienas svetainės ir terasos erdvė tampa vientisa, - vietos atsiranda ir stalui, ir šokių aikštelei.

Žinoma, „juda“ ne visos namo sienos. Virtuvės, vonios, pirties ir sandėliuko sienos tvirtos ir išlaiko dvigubai daugiau spintelių nei kitų namuose.

Patrauklūs kontrastai

Namie erdvė švelniai liejasi viena į kitą, nors sunku nepastebėti ir gausybės kontrastų. Skiriasi grindų ir sienų paviršiai, spalvos ir tekstūra. Nors spalvos labai natūralios, tačiau jos skirtingo intensyvumo.

Vienoje erdvėje netgi dera sendinto medžio baldai ir juodos keraminės plytelės, plieniniai paviršiai ir riešutmedžio grindų danga. Beje, jos sušildo baltų sienų šaltumą.

Drėgnos ir labiausiai mindomos namo grindys virtuvėje bei saunoje išklijuotos blukintomis pilkomis plytelėmis. Viengungiui Seppo jos idealiai tinka: nesimato nešvarumų, lengva valyti ir nereikia saugotis sukantis prie puodų.

Namai – tarsi atostogos

Šių namų šeimininko tikslas buvo susikurti tokius namus, kur jis galėtų pailsėti. Todėl nuspręsta: jokios vejos, jokių lepių gėlynų. Vietoj žolės, sodą dengia smulkūs akmenukai ir auga keletas dekoratyvinių medžių.

Visus buities darbus už šeimininką atlieka technika. Čia yra viskas, kas tik gali būti: skalbiamoji mašina, indaplovė, dulkių siurblys, baltinių lyginimo mašina. Virtuvinės technikos net vardinti neverta. Visos mašinos integruotos į baldus, todėl nedarko harmoningos aplinkos.

Kinas – vienas iš svarbiausių šeimininko pomėgių, todėl namų kinos sistemai buvo parinkta atskira erdvė, nupirktos patogios kėdės. Baltos sienos ir natūralios riešutmedžio grindys neblaško dėmesio.

Vyriškumo braižas

Šie namai spinduliuoja vyriškumu. Tačiau ir moteriai čia būtų jauku. Baldų linijos paprastos ir griežtos, kaip ir pats namas. Kadangi interjere vyrauja minimalistinis stilius, tekstilė ypač svarbi: švelnių spalvų tekstilė sušvelnina vyrišką interjerą. Ją kruopščiai parinko dizaineriai.

Remontui buvo pasirinktos tik labai aukštos kokybės medžiagos. Ir ne tik dėl patvarumo, bet ir dėl šeimininko bei jo svečių sveikatos. Natūralios medžiagos leidžia lengviau kvėpuoti, mažiau renka dulkes, nesielektrina.

Apšvietimas – vienas iš svarbiausių interjero komponentų. Šio buto šviestuvai tvarkingai suslapstytos balduose ir sienose, todėl vakare atrodo, kad sklinda natūrali šviesa.