Posėdyje taip pat buvo sudaryta darbo grupė, kuri parengs Kino tarybos darbo reglamentą. Kino taryba yra kolegiali, patariamojo balso teisę turinti visuomeniniais pagrindais veikianti institucija prie Kultūros ministerijos.

Ji analizuoja Lietuvos kino plėtros ir sklaidos klausimus, nagrinėja kino programas ir filmų gamybos projektus, pretenduojančius gauti valstybės finansavimą, inicijuoja įstatymų ir kitų teisės aktų, susijusių su kino sritimi, projektus, svarsto valstybės stipendijų kino kūrėjams bei kino darbuotojų valstybinių apdovanojimų skyrimą, Lietuvos dalyvavimo tarptautinėse kino organizacijose, programose bei renginiuose galimybes, ir pasiūlymus šiais klausimais teikia Kultūros ministerijai.

Tarybą šiuo metu sudaro 9 nariai: Kultūros ministerijos sekretorius Juozas Širvinskas, kino režisieriai Valdas Navasaitis, Algimantas Puipa, Audrius Stonys, UAB "Cinemark" atstovas, Kino platintojų asociacijos narys Algirdas Šemeškevičius, P.Kovas, Arūnas Stoškus, Lietuvos kino rodytojų asociacijos narė Vida Ramaškienė ir Lietuvos radijo ir televizijos vyriausiasis prodiuseris Linas Ryškus. Kino taryba buvo suformuota remiantis Kino įstatymu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją