Serialo scenarijaus autorius – Bronius Bušma, o režisierius – Valdas Babaliauskas, kūrę tokius serialus, kaip „Giminės“, „Atžalos“, Butkus ir Dapkus“. „Broliuose“ pagrindinius vaidmenis atliks Karolis Sakalauskas, Vytautas Rumšas ir Jokūbas Bareikis.

Taip pat seriale išvysime Žemyną Ašmontaitę, Saulių Siparį, Eglę Gabrėnaitę, Rimgaudą Karvelį, Remigijų Vilkaitį, Dalią Brenciūtę bei kitus.

Kas privertė imtis iššūkio prodiuserį, pastaraisiais metais kūrusį publicistines laidas?

Stebėjome televizijos situaciją, kokio pobūdžio laidų poreikis didžiausias, kokie žanrai sulaukia daugiausiai dėmesio ir vienas iš tų segmentų, be abejonės, buvo vaidybiniai serialai su lietuvių aktoriais. Serialų apskritai Lietuvoje buvo vos keletas daryta, o sėkmingus galima ant rankos pirštų suskaičiuot. Matyt, niekas nesiginčys, kad pats sėkmingiausias Lietuvoje - „Giminės“. Nereikia būti labai gudriu ir išmintingu prodiuseriu, kad pradėtum nuo jo, tačiau rodyti „Gimines“ būtų sena ir nebeįdomu, kaip į tą pačią upę bristi...

Kaip gimė migracijos tema?

Ji glūdi kiekvieno lietuvio širdyje arba yra kraujuojanti žaizda, iš kurios kyla daugybė dramų.. Taigi, emigracija.. Dramos ten, tragedijos čia, išsiskyrę šeimos, palikti vaikai, nauji pomėgiai, meilužiai, intrigos ir pinigai - visa tai susipina į didžiulį dramų išgyvenimo kamuolį, kurio potekstė – migracija. Nereikia išvažiuoti iš Lietuvos, kad pajustum migracijos dramą, užtenka, kad išvažiuoja artimieji... Ta aktualija tapo pagrindiniu leitmotyvu.

Jums pavyko prisikalbinti serialo „Giminės“ komandą. Ar buvo sunku?

Žvaigždės padėjo (nusijuokia), kad susitikome su scenarijaus autoriumi Broniumi Bušma. Kai aš jam išdėsčiau norą sukurti tokį serialą, jis šypsodamasis atsegė savo lagaminą ir iš jo ištraukė scenarijų. Aš į jį žiūriu, o šis šypsosi. Gal pagalvojo, kad aš tą lagaminą buvau iš jo pavogęs, pasiskaičiau ir tiesiog atėjau dabar oficialiai paprašyti (nusijuokė). Žvaigždės taip sudėliojo, kad susitikome reikiamu laiku, reikiamoje vietoje. Liko tik prisikalbinti aktorius.

Daugelis jų – žinomi TV ir teatro veidai.

Nebuvo nei vieno, kuris atsisakytų. Vienas iš svarbiausių pritarimo elementų - kompanija, su kuria teks dirbti: scenaristas, režisierius ir kolegos. Antras dalykas – puikiai pavykęs scenarijus. Užtekdavo paskaityti ir visi vienareikšmiškai atiduodavo pagarbą.

Ar, kaip jau tapo populiaru, seriale pamatysime niekada nevaidinusius žmones, kurie vėliau taps „atradimais“?

Nebus jokių atradimų! Mes turėsime garantuotai kokybišką kūrinį, nes nebus eksperimentų su žiūrovais – ar pavyks tai gražuolei ar barmenei, ar ne? Didesnio atradimo už Eglę Gabrėnaitę, Vytautą Rumšą jaunesnįjį, Žemyną Ašmontaitę, nebus.

Aktorius bus galima atrasti iš naujo daugybę kartų įvairiuose vaidmenyse. Jie atsiskleis bendraudami tarpusavyje. Pavyzdžiui, Karolį Sakalauską - vieną iš pagrindinių aktorių – atrasime daug kam netikėtame amplua. Tokių bus daugybė!

Ar garantuojate, kad ir aktoriai nebėgs uždarbiauti į užsienį, nes per mažas jų honoraras?

Pabėga ir brangiausi, ir pigiausi, ne tai yra svarbiausia. Labai svarbi atmosfera, turinys, prodiuserio požiūris į savo darbuotojus. Nepadės nei milžiniški reitingai, nei milžiniškas honoraras. Lygiai kaip ir mažas honoraras žmogui iš gatvės... Nemanau, kad žiūrovas – vieta eksperimentams. Seriale dirbs tik profesionalai. Kai kurie - šiek tiek pamiršti, todėl galėsime labai greitai prisiminti. Serialas netrukus taps savotišku realybės šou, gyvenančiu savo gyvenimą.

Norite to, ar ne, jūs būsite lyginami su konkurentais...

Savaitė, net nereikia savaitės, prabėgs kelios naujo sezono dienos ir tariama konkurentų sėkmė gali tapti netikėta nesėkme... Televizijoje žmonės tuo net nesistebi! Ta nesėkmė daugeliu atveju yra sąlygota „sėkmės“. Mes šį „sėkmės“ faktorių norime sumažinti iki minimumo, kad būtų turinys, o sėkmė, kaip sakant, ačiū, bet bus papildoma.

Koks yra idealus K. Krivicko serialas?

Serialas turi būti įdomus, naujo turinio, su naujomis dramomis, aktualus kiekvienam, kokybiškas tiek vaizdo, tiek garso prasme. Specialiai investuojame, kad, įsijungus serialą, nereikėtų jo tris kartus pagarsinti arba patildyti.

Ar kol kas serialas bus kuriamas tik vienam sezonui?

Didžiausi serialo kūrėjai ir įtakotojai yra žiūrovai. Jeigu jie nuspręs, serialas neapsiribos nei vienu, nei dviem sezonais. Kol kas tai – atviras klausimas, žmonės ir herojai pradeda gyventi savo gyvenimus, likimus ir jie tikrai nesiruošia nutrūkti staiga.

O kaip gi bus su „Sidabrinių gervių“ apdovanojimais, kurias organizuoja jūsų konkurentas?

Labai liūdna ta situacija, kuri susidarys.. Kadangi jas rodys konkuruojantis kanalas.. Jeigu nuspręs rodyti kiti, tada kitais metais mums teks atsiimti didžiąją jų dalį (nusijuokė). Tikrai ne dėl to mes stengiamės. Gervės bet kokiu atveju sukris į kūrėjų lentynas.

Vadinasi, kol kas mažiau laiko liks laidų prodiusavimui?

Gaminsime mes ir kitokio pobūdžio bei žanro laidas, bet taip susiklostė, kad serialui pavyko suburti idealią žmonių brigadą, pradedant scenarijaus autoriumi ir baigiant administratoriumi filmavimo aikštelėje, kurie dabar intensyviai dirba. Pagal tai, kas buvo nufilmuota, akivaizdu, kad pasirenkant nebuvo padaryta klaidų. Žiūrėsime, kaip įvertins žiūrovai...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją