Prie medinių, metalinių ir plastikinių paviršių puikiai tiks lengvos ryškių atspalvių kėdės ir 50-ųjų stiliaus šaldytuvas. Baldų kojelių aukštis reguliuojamas. Darbinis paviršius šalia kriauklės pagamintas iš nerūdijančio plieno.

Šio stalo-“knygos” paviršius yra 80x140 cm dydžio.

Darbui skirto staliuko atstumiamos durelės leidžia taupyti erdvę patalpoje. Siena už plytelės nuo spragsinčių riebalų apsaugota stikline panele.

Į apatinę pakabinamų lentynėlių panelę įmontuotos 3 lempos, skirtos darbo vietos ir kriauklės apšvietimui. Lentynėlės gaminamos įvairiausių spalvų modifikacijų: su mėlynu, baltu arba raudonu korpusu.

Baldai palei sieną

Pailgai virtuvei, kurios plotas apie 10 kvadratinių metrų, optimaliausiai tinka kampo formos baldų ir buitinės technikos išplanavimas. Čia galima sukurti patogią ir jaukią erdvę ir įtalpinti nedidelę valgomojo zoną.

Kadangi valgomojo stalo plotis nedidelis, o patalpos viduryje yra laisvos vietos, virtuvėje yra pakankamai vietos patogiai judėti. Tai pavyko palei 4 metrų ilgio sieną sustačius apatines virtuvės baldų spinteles.

Palei priešingą sieną, ties palangės aukščiu ir darbui skirtu paviršiumi pastatytas konsolinis stalas-lentynėlė, o šalia jo – keletas aukštų baro kėdžių. Tokiu būdu sukurta pakankamai patogi zona valgymui. Po lubomis eina antra, papildoma lentyna virtuvinių reikmenų laikymui.

Stalviršio, pritaisyto palei ilgą siauros virtuvės sieną, plotis turi būti apie 50 cm. Jis labiau panašus į barą ir prie jo labai patogu pusryčiauti. O dėkingas įrenginys, pritvirtintas likusių baldų aukštyje, gali pasitarnauti kaip papildoma darbo erdvė.

Šviestuvai paveikslams čia suteikia pakankamai šviesos. Patogiai išdėliotus ant viršutinės lentynos virtuvės reikmenis nesunku pasiekti.

Mėlynas kaip Viduržemio jūra

Ši virtuvė, kurios plotas apie 10 kv.m., apstatyta prancūzišku kaimišku stiliumi. Spintelės iš buko masyvo, derinamos su mėlynomis keraminėmis plytelėmis, skleidžia šilumą. Stalviršis kriauklei po langu pagamintas rankomis. Jo darbui skirtas paviršius gražiai išdėliotas plytelėmis, kas paverčia kasdieninį indų plovimą maloniu užsiėmimu. Visa erdvė, skirta maisto gaminimui, išdėliota palei vieną sieną.

Šaldytuvas puikiausiai telpa į nišą po kriaukle. Durelės iš tos pačios kolekcijos kaip ir visi likę virtuvės baldai, padeda išsaugoti patalpos vientisumo įspūdį.

Plautuvė su perspektyva: po ja esančios spintelės karkasas sumūrytas iš plytų ir apklijuotas tokiomis pat mėlynomis plytelėmis kaip ir grindys. Galinė sienelė išklijuota mėlynai baltu frizu.

9 metalinės kėdės, gebančios išlaikyti bet kokį svorį, yra kilusios iš pietų Prancūzijos. Pastatytos šalia rustikinio medinio stalo jos suteikia vasaros atostogų įspūdį. Pietines atostogas primena ir piešiniai ant indų ir staltiesė. Kampe – spinta-kolonėlė iš trijų sekcijų indams.

Praktiškas darbinis staliukas su ištraukiamomis lentynėlėmis, ant kurių viskas sudėliota taip, kad būtų patogu dirbti. Tai tikrai labai patogu – laikyti pačius būtiniausius reikmenis atvirose vietose!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją