Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, pakeista Nacionalinio stadiono su sporto kompleksu Vilniuje, Ukmergės gatvėje, projektavimo ir statybos darbų koordinavimo komisijos sudėtis.

Komisijoje, kuri atliks stadiono projektavimo ir statybos programos įgyvendinimo stebėseną, vietoje Aplinkos ministerijos atstovo dirbs Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos deleguotas asmuo. Atitinkamai pataisytos Vilniaus miesto savivaldybės atstovo pareigos, į komisijos sudėtį taip pat įtrauktas Vidaus reikalų ministerijos atstovas. Komisijai vadovauja Kūno kultūros ir sporto departamento prie Vyriausybės generalinis direktorius Algirdas Raslanas.

Kadangi, kaip skelbiama Vyriausybės pranešime, akivaizdu, kad iki 2009 m. birželio 25 d., kaip buvo planuota, Nacionalinio stadiono pagrindinės arenos statybos darbus baigti nerealu, todėl šio termino atsisakyta.

Vilniaus miesto savivaldybė Vyriausybės buvo prašiusi stadionui skirti dvigubai daugiau - 200 mln.

Kaip skelbė LTV Naujienų tarnyba, trūkstamų pinigų statyboms tikimasi gauti pardavus teises į stadiono vardą ir išnuomojus kai kurias patalpas. Skiriamų 100 mln. Lt vos pakaks stadioną rėminsiančiai arkai sukonstruoti. Nors arkos ketinta atsisakyti, ji projekte tikriausiai liks, todėl šiuo metu numatoma statybų sąmata artėja prie 0,5 mlrd. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją