4 gabaliukai mėgstamos žuvies filė,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
miltų,
1 valg. šaukšto aliejaus kepimui.
Padažui –
2-3 morkų,
1 kuokštelio petražolių arba krapų,
2 svogūnų,
,
3 valg. šaukštų aliejaus,
250 g pomidorų padažo,
1 lauro lapelio,
maltų juodųjų pipirų,
4 gvazdikėlių,
1 arbat. šaukšt. acto, druskos,
žiupsnelio cukraus.
Morkas ir svogūną supjaustykite kubeliais, žalumynus sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves bei žalumynus ir kepinkite, pastoviai maišydami, apytiksliai 10 minučių.
Supilkite pomidorų padažą, sudėkite lauro lapelius, gvazdikėlius, druską pipirus, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 minučių.
Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, žuvį apvoliokite miltuose ir apkepinkite iš visų pusių.
Į daržoves supilkite actą, 250 ml vandens, užvirinkite, pagardinę druska ir cukrumi. Žuvį išdėkite į lėkštes ir gausiai apliekite padažu. Garnyrui galima patiekti virtas bulves.
Skanaus!