Nepaklausiusi tėvų, kurie dukrai nerekomendavo savo gyvenimą susieti su automobilių šaltkalviu, Roma persikėlė gyventi į Varšuvą, pagimdė sūnų Robertą, kuriam dabar jau aštuoneri.

Tačiau šeimyninė laimė greitai baigėsi. Kartą padavusi iš darbo grįžusiam vyrui vakarykščius pietus, gavo smūgį į veidą. Vėliau buvo mušama kasdien. Moteris neteko kelių dantų, jos kūnas buvo nuolat nusėtas mėlynių.

Vyras nedavė žmonai pinigų, atėmė dokumentus, išjungė telefoną, kad negalėtų niekam paskambinti ir pasiskųsti.

Tik po vedybų Roma sužinojo, kad jos išrinktasis jau turėjo žmoną ir tris vaikus, kurie nepakėlę patyčių, pabėgo iš namų.

Roma iškėlė skyrybų bylą, moteriškei į pagalbą atėjo Varšuvos moterų teisių centras, kuris apgyvendino ją su sūnumi savo prieglaudoje.

Anot dienraščio, malonūs ir galantiški lenkai namuose dažnai smurtauja prieš žmonas ir vaikus. Lenkijos miestuose galima pamatyti didžiulius reklaminius stendus, pasakojančius apie prievartos aukas šeimose.

Lenkijos moterų teisių centras reikalauja priimti įstatymą, ginantį moterų teises.

Tačiau, pasak lietuvaitės Romos, "Lenkijoje kol kas vis dar auka turi bėgti nuo savo persekiotojo".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją