Pataria psichologė Vaida Platkevičiūtė


Klausimas labai konkretus ir aiškus. Jo atsakymas irgi – nėra. Na, gal vienas – tiesiog jo neturėti. O jei daugiau apie išgyvenimus, tai meilė yra vienas iš pagrindinių jausmų, kuriuos vargiai galime kontroliuoti. Tik nedidelė dalis moterų gali palaikyti santykius su kitu vyrų, o ypatingai seksualinius, nieko jam nejausdamos. Net ir taip teigdamos, jos labiau ginasi nuo šio jausmo, nei realiai jo neišgyvena.

Dažniausiai mūsų simpatijas sąlygoja vaizdas, girdimi žodžiai, elgesys su mumis, kvapai, sąsajos su mums artimais, reikšmingais žmonėmis. Lygiai tie patys dalykai palaiko mūsų norą atsiduoti konkrečiam vyrui. Taigi jei jau tas žmogus nėra vienos nakties nuotykis, bandymas atkeršyti ar save kankinantis veiksmas, sakyčiau, kad vienokia ar kitokia simpatija, o ilgainiui ir prisirišimas yra neišvengiami. Nebent pasitelktumėte savitaigą ir daug kartų per dieną garsiai primintumėte, kad jo nemylite, kad nėra jo už ką mylėti ir panašiai. Bet, kaip jau minėjau, tai būtų pabėgimas nuo savęs ir savo jausmų.

Vaida

Klauskite psichologės Vaidos: psichologui@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją