4 porcijoms reikės:


1 poro,
8 džiovintų slyvų,
8 kalakutienos pjausnių,
50 g aštraus sūrio,
8 gabalėlių šoninės,
50 ml augalinio aliejaus,
100 ml baltojo vyno,
250 g vištienos sultinio,
1 šaukšto miltų,
10-15 mėtos lapelių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį) ,
salotų lapų papuošimui.

Nuplaukite porą, stiebą supjaustykite juostelėmis.

Džiovintas slyvas nuplaukite. 4 supjautykite, likusias palikite papuošimui.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Kalakutienos pjausnius nuplaukite, nusausinkite popierine servetėle, pabarstykite druska ir pipirais.

Džiovintų slyvų puseles ir supjaustytą porą išdėliokite ant kalakutienos pjausnių, uždėkite po 2-3 lapelius mėtų, pabarstykite tarkuotu sūriu. Susukite kalakutieną į ritinėlius ir įvyniokite į šoninės gabalėlį. Sutvirtinkite mediniu smeigtuku.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite suktinukus iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Po to supilkite vyną ir sultinį. Uždengę troškinkite apie 40 min.

Padažui panaudokite likusį nuo troškinimo skystį, įberkite miltų ir nuolat maišant pakaitinkite iki sutirštės. Druskos ir pipirų berkite pagal skonį.

Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus. Ant salotų lapų išdėliokite suktinukus, papuoškite mėtų lapeliais ir džiovintomis slyvomis. Prieš patiekiant užpilkite padažą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją