„Force India“ pilotas per 22-ejas savo karjeros lenktynes iškovojo tik vieną tašką ir ketvirtoji vieta būtų leidusi šešis kartus padidinti jo „Formulės-1“ taškų kraitį. Vokiečio pasirodymas baigėsi likus tik septyniomis minutėms iki lenktynių pabaigos. Avarijoje buvo pažeista bolido galinė dalis ir jis nesugebėjo kirsti finišo linijos.

„Tikrai geriau jaučiuosi. Lenktynės man buvo nepakartojamos ir dabar labiau pasitikiu savo jėgomis. Pernai irgi buvo gerai, bet šiemet - dar geriau. Apvažiavau tiek daug ratų, gerinau lenktynių greičiausius ratus ir lenkiau varžovus, todėl be abejonės tai vienos geriausių mano lenktynių“, - sakė pilotas.

„Sezono pradžia mums buvo sunki, bet paskutinėse lenktynėse sekėsi vis geriau. Monakas – mano mėgstamiausia trasa. Visa komanda puikiai dirbo. Kvalifikacija nebuvo tokia gera, bet vis tiek geresnė už kitas lenktynes, o sekmadienį viskas buvo tiesiog fantastiška“, - pasakojo vokietis.

Jis taip pat pripažino, kad pasaulio čempionas K. Raikkonenas jo atsiprašė, ir jo manymu, tai buvo lenktyninis incidentas.

„Jis atsiprašė, nes jis tikrai geras sportinininkas. Jis labai geras pilotas ir man belieka tik priimti jo atsiprašymą. Juk jis to nedarė tyčia ir taip gali nutiki bet kam. Turiu su tuo susitaikyti ir gyventi galvodamas apie kitas lenktynes. Jis tikrai nestabdė per vėlai, tiesiog jo bolidas tapo nevaldomas, nes sąlygos buvo labai sudėtingos ir negalime kaltinti Kimi. Jam tiesiog nepavyko suvaldyti bolido“, - varžovą teisino A. Sutilis.

Jis pripažino, kad jam skaudu dėl tokios lenktynių pabaigos.

„Iki tol viskas buvo nepakartojama. Tiesiog buvo sunku patikėti tuo, kas atsitiko. Atrodo, kad staiga pabudai iš blogo sapno, bet tokia yra realybė ir man tikrai skaudu. Žinoma, tai buvo ypatingos lenktynės ir sausomis sąlygomis mums bus labai sunku kovoti – neturime jokių šansų dar kartą taip gerai pasirodyti, teks toliau dirbti tobulinant bolidą“,- realistiškai savo galimybes vertino pilotas.

„Force India“ komandos vadovas palaikė savo pilotą.

„Po lenktynių jis verkė, bet kartu verkė labai daug žmonių. Aš jam pasakiau, kad jis yra lenktynių herojus. Tokia yra mano nuomonė ir visi žmonės tai supranta“, - sakė Colinas Kollesas.

Su britu sutiko ir „F-1.LT“ portalo lankytojai - 79 proc. balsavusių būtent vokietį laiko lenktynių Monake didvyriu.

Daugiau informacijos ieškokite .">