Kanados mokslininkų tyrimai parodė, kad po saldžių pokalbių su kokete, vyrams jų antroji pusė atrodo vis mažiau patraukli.

Anot mokslininkų, vyrai linkę labiau įsijausti ir suasmeninti flirtą nei moterys, todėl po to dažniausiai mintyse įvertina koketę ir savo išrinktąją, o palyginimai santykiuose, kaip žinia, dažniausiai neišeina į naudą.

Mokslininkų nuomone, čia kalčiausi prigimtiniai instinktai: vyrų genuose užkoduotas troškimas palikti kuo daugiau palikuonių, todėl jie siekia lytinių santykių su kuo daugiau moterų.

O štai moterys – atvirkščiai, vertina kokybę, o ne kiekybę. Joms lytiniai santykiai reiškia nėštumą ir kūdikio gimimą, dėl to jos kruopščiai renkasi partnerį, įvertindamos ne tik išvaizdą bei elgesį, bet ir kitus dalykus, pavyzdžiui, materialinę padėtį, kuri svarbi pilnaverčiam palikuonių gyvenimui užtikrinti.

Skamba ne kaip, jei paisytumėme moralės, bet biologiniai paaiškinimai, deja, ne visuomet atitinka jos normas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją