Ši meno galerija įsikūrusi pačioje Barselonos senamiesčio širdyje – Barri Gotic, kurį dauguma turistinių žinynų visai pelnytai vadina gotikinių pastatų muziejumi po atviru dangumi. Viename iš tokių pastatų per du aukštus (pusrūsyje ir pirmame aukšte) ir atsidarė šiuolaikinio meno galerija. Bendras visos galerijos plotas – 500 m2 (po 250 m2 kiekvienas). Be to, galerijai priklauso 200 m2 sodas bei vidinis kiemas.

Senamiesčio erdvės visuomet provokuoja iššūkiui, kita vertus, ir disciplinuoja. Tačiau tikrai ne šiuo atveju. Papildomos intrigos prideda faktas, jog šioje galerijoje išimtinai eksponuojamas šiuolaikinis Kinijos menas, kuriuo susidomėjimas visame pasaulyje pastaraisiais metais yra labai išaugęs. Galerijoje vyrauja fotografija ir dailė, tačiau yra ir baldų bei skulptūros pavyzdžių, kuriuos autorius subtiliai išnaudojo savo kūrybiniams sumanymams.

Senojo pastato užuominų daugiausia palikta prie įėjimo; galerijos viduje jų dar galima aptikti, tačiau jos tikrai nedominuoja.

Šiame interjere kontrastui autorius skyrė išskirtinį dėmesį, pavertė jį pagrindiniu kūrybiniu leitmotyvu. O teisingiausias sprendimas yra tas, kad į medžiagų, spalvų supriešinimo žaidimą dizaineris įtraukė ir eksponuojamus meno kūrinius. Štai pagrindinėje salėje žaidžia juoda ir balta. Juodos ąžuolinės grindys kontrastuoja su baltai dažytomis sienomis ir lubomis.

Baltos pusę palaiko ir Murano stiklo šviestuvai bei originalaus dizaino banguoti suoleliai, tačiau visiškai dominuoti baltai spalvai neleidžia masyvokos juodai dažytos sijos ir keli baldai. Arba – Raudonoji salė, taip pavadinta dėl raudonai dažytų sienų. Bet ir vėl – šią spalvą subtiliai prigesina baltos lubos ir sukabinti meno kūriniai.

Dar vienas įdomus Oscaro Ono interjero projektas – 150 m2 ploto loftas įsikūręs pačiame Paryžiaus centre – vos 5 minutės pėsčiomis nuo garsiojo Georges Pompidou kultūros centro.

Loftas įsikūręs per du aukštus. Pirmame įrengta svetainė valgomasis su virtuvės zona, antrajame – privačios šeimininkės valdos – miegamasis ir vonios kambarys, o trečiame – erdvi terasa, iš kurios galima gėrėtis efektinga Paryžiaus panorama.

Buto šeimininkė – Prancūzijoje garsi ispanų kino prodiuserė, dirbusi ir su garsiuoju Pedro Almadovaru. Dizaineriui Oscarui Ono pavyko ne tik perteikti eklektišką šeimininkės skonį, bet ir suvaldyti ugningą jos temperamentą.

Šis interjeras tiesiog persmelktas įvairių stilistinių citatų, čia galima rasti modernizmo, neobaroko, pop ir net kičo (ypač vonios kambaryje) užuomazgų, pajusti nesuvaržytą „La Movima Madrileña“ judėjimo dvasią, tačiau skiriant ypatingą dėmesį net ir mažiausioms interjero detalėms bei aksesuarams, leidžiant vyrauti, bet ne dominuoti raudonai spalvai, interjero dizaineriui pavyko sėkmingai suvaldyti situaciją ir išvengti chaotiškumo.