Praėjusiais metais mokslo ir studijų institucijų darbuotojų atlyginimai didinti net du kartus. Nuo pernai liepos didėjo 20 proc. Iš valstybės biudžeto tam skirta 35,6 mln. litų. Nuo rugsėjo mažiausiai uždirbančių akademinių darbuotojų (asistentų, jaunesniųjų mokslo darbuotojų, lektorių, mokslo darbuotojų, tyrėjų) darbo užmokestis buvo padidintas dar 10 proc. Šiam tikslui iš Privatizavimo fondo skirta 5,5 mln. litų.

Šiemet, nuo sausio 1 d., dėstytojų ir mokslo darbuotojų darbo užmokestis padidėjo 20 proc. (t. y., 11,3 proc. – kaip ir kitiems biudžetinių įstaigų darbuotojams dėl bazinės mėnesinės algos padidinimo, ir 8,7 proc. padidinti dėstytojų ir mokslo darbuotojų tarnybinių atlyginimų koeficientai). Valstybės biudžete tam skirta 88,7 mln. litų.

Žemiausių pareigybių akademinių darbuotojų tarnybiniai atlyginimai padidėjo vidutiniškai 60 proc., o kitų – vidutiniškai 45 procentais.

Be to, prie tarnybinio atlyginimo dėstytojams ir mokslo darbuotojams gali būti mokami priedai už einamas vadovaujančias pareigas, skubių, svarbių ar sudėtingų darbų (užduočių) atlikimą bei priemokos už laikinai nesančio darbuotojo funkcijų (pareigų) arba papildomų darbų atlikimą. Šių priedų ir priemokų suma neturi viršyti 300 procentų darbuotojui nustatyto tarnybinio atlyginimo. Taip pat gali būti mokamas iki 300 procentų tarnybinio atlyginimo priedas už dalyvavimą vykdant tarptautinius mokslo ir technologinės plėtros programų projektus arba ūkio subjektų užsakymus.