Jis sutrenkė tokią kanonadą, jog jį, matyt, būtų pagyręs ir „Metallica“ būgnininkas Larsas Ulrichas, vadinamas vienu techniškiausių pasaulio būgnininkų.

Po Aistės Pilvelytės ir Romo Bubnelio ,,Žvaigždžių duetuose“ atliktos grupės ,,Foje“ dainos ,,Saugok vaikystę“, prasidėjo ,,veiksmas ne pagal scenarijų“. Gitara ir būgnais grojusio R. Bubnelio pasirodymas įkaitino V. Juozapaitį.

,,Aš žinau, ką reiškia va taip sėdėti, kalti tuos būgnus ir dainuoti, nes tai dariau jaunystėje. Žinau, koks tai yra jausmas ir jau vien todėl negaliu likti bešališkas. Todėl, kad būgnai stovi scenoje! Kai Romas pakilo nuo būgnų, mano vienintelis noras buvo pribėgti ir pratęsti tą visą mušimą. Jeigu aš būčiau sėdėjęs krašte – būčiau tikrai nubėgęs, bet nenorėjau žmonėms per galvas lipt“, - vertindamas R. Bubnelio ir A. Pilvelytės pasirodymą, ,,Žvaigždžių duetų“ komisijos pirmininkas Vytautas Juozapaitis prisikalbėjo.. Visos kūrybinės grupės vardu dainininkė Aistė Pilvelytė paprašė, kad V. Juozapaitis muštų būgnus.

Pasigirdus audringiems salės plojimams, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentui, Operos ir baleto teatro solistui bei Nacionalinės premijos laureatui neliko kito pasirinkimo.

Susijaudinęs komisijos pirmininkas, užlipęs ant scenos ramino save: ,,Brangi Lietuva, atleisk man. Vaikučiai, nedarykite to! Man tikrai dreba rankos, dreba kojos, aš nežinau kas bus..“

Dvidešimt penkerius metus būgnų lazdelių nelaikiusiam V. Juozapaičiui sekėsi puikiai.

,,Tai grįžimas atgal visom prasmėm. Labai sunkiai nusakomas jausmas. Tik aišku, jau koordinacija ne ta, rankos neklauso. Buvo sudėtinga, nes galva ir ausys nori vieno, o rankos nebeleidžia to, ką kažkada esi daręs. Bet man buvo smagu. Labai“, - įspūdžiais dalinosi V. Juozapaitis.

Už būgnus mušančio V. Juozapaičio vienoje eilėje išsirikiavę ,,Žvaigždžių duetų“ dalyviai nenustygo vietoje – vieni, palaikydami ritmą, plojo, kiti sustingo iš nuostabos, o muzikinio šou vedėjas Algis Ramanauskas ritmingai koja mušė taktą.

Po itin energingo pasirodymo V. Juozapaitis sulaukė pačių garsiausių plojimų ir ,,Žvaigždžių duetų“ dalyvių bei kolegų įvertinimo.

,,Ko gero, kraujo spaudimas buvo pakilęs iki maksimumo ir širdies dūžiai padažnėjo dvigubai. Ir ilgai negalėjau nusiraminti. Matyt, toks adrenalino poveikis, tokia lyg ir baimė, bet norisi dar ir dar“, - prasitarė komisijos pirmininkas, pridūręs, kad tai yra ta sritis, kurioje dar norėtų save realizuoti ir pasitaikius tinkamai ir jam priimtinai galimybei, dalyvautų tokiame projekte, kuriame ,,reiktų būgnininko“.

Po pasirodymo V. Juozapaitis sako supratęs, kad mušdamas būgnus jis atpalaiduoja ir praktikuodamas šį užsiėmimą, galėtų leisti laisvalaikį, tai galėtų tapti hobiu. ,,Šiaip aš linkiu visiems retkarčiais sugrįžti į savo jaunystę ir padaryti tai, ką esate kažkada mėgę ar bijoję padaryti. Kad ir tas pats R. Bubnelis, kuris daug metų muzikoje nesireiškė ir yra verslininkas, bet pats tas sugrįžimo faktas rodo, kad niekur tu nuo savęs nepabėgsi. Tas prisėdimas prie būgnų ir mano atveju parodo, kad negali nuslėpti kaip iš tiesų plaka tavo širdis ir kokios mintys sukasi galvoje, kai išgirsti gerą ritminę muziką“, - sakė V. Juozapaitis.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją