Vyriškis, klausydamasis mylimos moters plepalų, pernelyg dažnai susierzina. Jis įsitikinęs, kad kalbate apie savo problemą pirmiausia norėdama išlieti širdį, rašo pravda.ru. Ir kažkuria prasme jį galima suprasti.

Vyrai dažniausiai iš pradžių pagalvoja, paskui pasako – net jei galiausiai pasako ką nors ne itin protingo. O moteris tuo tarpu improvizuoja, galvoja garsiai, tai yra, tiesiog išlieja sąmonės srautą. Todėl ji iš dalies tikrai savo pašnekovą pažindina ne su rezultatais, o su savo minčių veiklos procesu.

Beje, moteris, besistengianti pokalbiu patraukti vyro dėmesį, dažniausiai pasiekia priešingo rezultato. Psichologai teigia, kad besikalbantys sutuoktiniai iš tikro naudoja pokalbį, kad išvengtų emocinio ar net intymaus artumo. Paprastai tokiu atveju gaunamas arba skandalas, arba monologai – vyras kalba apie viena, žmona – apie visiškai ką kita, ir niekas nieko nebesiklauso.

Vis dėlto yra retų atvejų, kai merginai išties nori pasakyti savo draugui ar sutuoktiniui kažką svarbaus. Tokiu atveju jai reikia išmokti kalbėti jo kalba.

Ji gali atkreipti kur kas daugiau jo dėmesio, jei paprašys patarimo, idėjos, žodžiu – pasiūlys rasti kūrybišką kokios nors problemos sprendimą. Bet kokia užduotis – maistas vyro protui. Ji meta jam iššūkį ir įpareigoja. Ir net jei žinote, ką daryti, vis tiek paprašykite jo pakomentuoti savo situaciją. Tai padidins jo savivertės jausmą - jaus, jog juo pasitikite.

Šiuolaikinėse žiniose naudojamas „apverstos piramidės“ principas – pagrindinė informacija patalpinama antraštėje, pirmame sakinyje ar pastraipoje. Vyrui reikia perduoti informaciją visai priešingu būdu.

Šį principą naudoja publicistai – jie pagrindinę idėją pristato po ilgos, intriguojančios ir iš pirmo žvilgsnio ne visai susijusios su pagrindine tema įžangos. Tai panašiau į literatūrą nei žurnalistiką, ir tokiu būdu psichologai rekomenduoja moterims tapti savotiškomis Šecherezadomis.

Pavyzdžiui, mylimas žmogus gali ir nepaguosti jūsų pastipus 15 metų sulaukusiam jūsų mamos katinui – galima sakyti, senam draugui ir jūsų šeimos nariui. Jūs galite tikėtis nuoširdžios atjautos tuo atveju, jei informaciją jam pranešite „po lašelį“.

Pavyzdžiui, kad jums paskambino mama ir buvo labai nuliūdusi. Jis bus suintriguotas ir čia jūs po truputį atskleisite, kaip buvo sužinota apie katino mirtį. Galiausiai papasakosite, kaip žaidėte su šiuo katinu vaikystėje. Draugas pasistengs jus paguosti, ir bendras skausmas taps dar vienu žingsniu link artumo.

Žinoma, nemalonus įvykis – toli gražu ne vienintelė priežastis bendrauti. Tokiu pat būdu, porcijomis pasakokite jam ir apie gerus dalykus, apie tai, kas jus domina, net apie savo draugus. Vis dėlto turite rinktis pačią svarbiausią informaciją, nes išties palankių momentų papasakoti jam ką nors svarbaus (arba nesvarbaus, bet įdomaus) ne tiek daug. Netinkamas laikas, kai jis grįžta iš darbo ir žiūri televizorių, ypač jei šalia vaikai. Jiems taip pat reikia dėmesio, ir jei jūs imsite kalbėtis, jie ims siausti.

Geriausias laikas pokalbiui būna tada, kai beprotiškas gyvenimo ritmas kiek sulėtėja. Puiku pasikalbėti einant pasivaikščioti arba važiuojant automobiliu – arba net prieš gulant į lovą. Reikia atsiminti ir tai, kad maždaug 50 procentų šio brangaus laiko turite klausytis ir savo vyro.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją