Ovalus veidas


Ovalus veidas vadinamas idealiu dėl savo harmoningos simetrijos. Paprastai ovalus veidas vos platesnis skruostų srityje ir kiek siaurėja link smakro, kaip ir link kaklo. Dėl prigimtinės taisyklingos formos šiam veidui nereikia papildomo koregavimo ar akcentavimo. Galite eksperimentuoti su viskuo, kas tik šauna į galvą – naudokitės gamtos dovana, rašo womenclub.ru.

Apvalus veidas

Apvalaus veido privalumas tas, kad jis ilgiau išsaugo jaunatviškumą. Apvalus veidas – tai trumpas smakras, plati kakta ir išraiškingi skruostai.

Jei jūsų veidas apvalus, paryškinkite kaktą, viršutiniąją skruostikaulių dalį ir smakrą, kad atkreiptumėte dėmesį į veido centrą. Bronzine pudra papudruokite smilkinius, skruostikaulius ir skruostus, kad sukurtumėte ovalo iliuziją.

Kvadratinis veidas

Kvadratinė forma – tai vienodas kaktos, skruostikaulių ir smakro plotas. Toks veidas paprastai atrodo ne itin moteriškai, bet jo formą nesunku pakoreguoti makiažu.

Jei jūsų veidas kvadratinės formos, pabrėžkite centrinę kaktos dalį, viršutiniąją skruostikaulių dalį ir smakro galiuką. Kad sušvelnintumėte veido formą, patamsinkite veido „kampučius“ – sritis ties kakta ir skruostikauliais. Kad veidas atrodytų ovalesnis, būtina nukreipti dėmesį nuo aštrių kampų ir pabrėžti skruostus skaistalais.

Širdutės formos veidas

Širdutės formos veidas – tai plati kakta, pereinanti į smulkų ar aštrėjantį smakrą, primena apverstą trikampį.

Jei jūsų veidas širdutės formos, pabrėžkite smakrą, kad jį šiek tiek paplatintumėte. Akcentais viršutinėje skruostikaulių dalyje ir kaktoje patraukite dėmesį į veido centrą. Padažykite smilkinius ir skruostus, kad sumažintumėte jų platumą.

Patarimas: kompaktinė pudra ideali veido formos korekcijoms, nes joje mažai pigmento, ji lengvai paskirstoma. Jei esate įgudusi dažytis, įprastą pudrą galite pakeisti bronzine.

Kriaušės formos veidas

Kriaušės formos veido ypatumai – siaura kakta ir smilkiniai, platesni skruostai ir masyvi apatinė veido dalis.

Jei jūsų veidas kriaušės formos, norėdami suteikti platumo iliuziją, pabrėžkite kaktą, smakrą ir kauliukus po akimis. Patamsinkite smilkinius ir skruostus.

Patarimas: atminkite, kad šukuosena – efektyvi priemonė veido formai koreguoti. Šiuo atveju sušukuokite plaukus ant smilkinių ir skruostikaulių, kad suteiktumėte viršutinei veido daliai reikalingos apimties.

Ilgas veidas

Ilgas veidas – tai aštrūs skruostikauliai, aukšta kakta ir užaštrintos formos smakras.

Tamsiais skaistalais horizontaliai papudruokite smakrą. Tai padės paslėpti jo formą. Norėdamos vizualiai išplėsti veidą negailėkite skaistalų. Tepkite juos ant išsišovusios skruostų dalies. Gera priemonė sumažinti ilgą kaktą (ir patrumpinti ilgą veidą) – kirpčiai.

Patarimas: skaistalus tepkite nuo veido centro į išorę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją