Reikės:


1 kg vidutinio didumo obuolių,
1 pakuotės šaldytos sluoksniuotos tešlos,
skysto medaus ir cukraus pagal skonį,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1 kiaušinio.

Atitirpinkite tešlą mikrobangų krosnelėje. Plonai iškočiokite iki 3-5 mm ir supjaustykite į 9 kvadratus. Primename, kad sluosniuotą tešlą reikia pjaustyti aštriu peiliu, kad kraštai išliktų lygūs.

Iš obuolių pašalinkite viduriukus. Apšlakstykite citrinų sultimis.

Obuolius išdėliokite ant tešlos kvadratų. Į kiekvieno obuolio viduriuką įdėkite medaus ir cukraus, galite priberti razinų, riešutų arba cinamono. Pakelkite tešlos kraštus ir sutvirtinkite viršuje.

Išplakite kiaušinį ir plačiu teptuku aptepkite tešlą.

Kepimo skardą gausiai patepkite aliejumi. Atsargiai, kad tešla neįplyštų, sudėliokite įvyniotus obuolius. Įpjaukite tešlą ,,siūlių“ vietose kas 1 cm.

Kepkite gaminius 220 – 250oC apie 20 min. Įsidėmėkite, kad kepant pirmąsias 5 – 7 min. orkaitės atidaryti negalima, nes tešla "sukris“.

Desertą patiekite karštą arba šaltą. Puošti galite cukraus pudra, apipilti medumi, sirupu arba uogiene.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją