...spalvotas maistas


“Mėgstu gerai, kokybiškai ir skaniai pavalgyti, - smagiai pradėjo pokalbį Rasa. - Frazė - noriu valgyti - draugams ir artimiesiems pažįstama iki skausmo, nes jei gyvenime viskas gerai, apetitu tikrai nesiskundžiu. Tiesa, maistą derinu: mėsą valgau su daržovėmis ir tik retsykiais su bulvėmis. O kadangi gyvenu viena, per ilgai virtuvėje neužsibūnu. Labai mėgstu, kad maistas būtų spalvotas. Tuomet valgyti ne tik skanu, bet ir smagu. Žalia, raudona, geltona, oranžinė...”

...žlugę planai

“Prieš porą metų netekusi balso, kuris buvo mano gyvenimo ašis, perėjau devynerius pragaro vartus, užsidariau nuo visų ir net patys artimiausi žmonės nesuprato, kas darosi, - staiga surimtėjusi Rasa neslėpė nelemto atsitikimo priežasčių ir ėmė pasakoti viską iš pradžių. - Neteikė man džiaugsmo darbas “Žvaigždžių kvartete”. Tai buvo ne mano muzika, o kai dirbi nemėgstamą darbą, nesėkmės tik ir taikosi užlipti ant kulnų. Negana to, kasdien nuo įtampos siaubingai pervargdavau. Pagaliau, viskas taip įsipyko, kad parėjusi vieną vakarą išrėkiau: nebenoriu nei muzikos, nei dainų, o tik apsirgti.

Tai kitą rytą atsikėliau žiauriai skaudama gerkle. Bet repeticijų nemečiau - gėriau antibiotikų, kurie nieko nepadėjo ir po kelių dienų balsas visai prapuolė. Jaučiausi siaubingai. Persigandusi aplėkiau kelis gydytojus, atlikau pakartotinai tyrimus. Paaiškėjo, kad virusas daug klastingesnis, nei buvo manyta.

Po vieno koncerto, kuriame dainavau su temperatūra ir skaudama gerkle, plyšo balso styga ir pusmečiui mano karjera nutrūko. Tuomet tikrai ėjau iš proto, nes nebeįsivaizdavau, kaip reikės gyventi - žlugo planai studijuoti džiazą Danijoje, o dirbti daugiau nieko nemoku... Balso netektis buvo tolygi mirčiai - nepadėjo net psichologas, nesuvokęs mano problemos gilumo. Jam balso netekimas pasirodė absoliuti smulkmena. Žodžiu, tuo žmogumi negalėjau pasitikėti, jam atsiverti ir teko kapstytis pačiai...”

...išimtinės progos

“Cigaretės ir alkoholis tikras nuodas, - nustebusi dėl tokio klausimo dainininkė dievagojosi net nemėginusi užsitraukti dūmo. Alkoholiui esu labai neatspari ir jį vartoju tik išimtinėmis progomis.

...raudonų plaukų kupeta

“Jei gerai jaučiuosi, paprastai nepastebiu aplinkinių žvilgsnių. Tačiau, kai esu pavargusi, geriau būti nematomai, - nusišypsojusi prisipažino, kad būtent tuomet ir pastebi aplinkinių žvilgsnius. Bet tokiose privačiose vietose, kaip pirtis, baseinas ar sporto salė geriau būti neatpažįstamai, juolab kad iš kitų skiriuosi gal tik raudonų plaukų kupeta”.