Į pirmąjį trejetuką pateko Norvegija ir Islandija, paskutinėse vietoje – Afrikos šalys. Estija sąraše – 18, Latvija – 24. Dėl didelio vaikų mirtingumo JAV atsidūrė 27 sąrašo vietoje.

Didžiuliai skirtumai tarp Švedijos ir Nigerijos tiesiog šokiruoja. Švedijoje beveik 100 proc. moterų gimdo su profesionaliu gydytoju, Nigerijoje gydytojo sulaukia tik 33 proc. gimdyvių.

Švedijoje moterys vidutiniškai 17 metų skiria mokslui, vidutinė moterų gyvenimo trukmė – 83 metai. Nigerijoje moterys mokosi maždaug 3 metus, gyvena vidutiniškai 45 metus.

Švedijoje 72 proc. moterų naudoja kontraceptines priemones, Nigerijoje – tik 4 proc. Šioje šalyje kas ketvirtas vaikas miršta nesulaukęs 5 m., kiekviena moteris yra palaidojusi mažiausiai po vieną vaiką. Švedijoje – viena iš 185 moterų yra netekusi vaiko iki 5 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją