Ambicingas radijas

„Viskas prasidėjo nuo idėjos“, - sako kompozitorius Giedrius Kuprevičius, įkūręs Kauno technologijos universiteto studentų radiją „Gaudeamus“. Idėja įkurti studentų radiją sulaukė pritarimo ir 2005 metais rugsėjo mėnesį radijas pradėjo savo veiklą.

„Kitoks radijas kitokiems žmonėms!“ - taip skambėjo radijo šaukinys. „Šovus į galvą“ gerai idėjai, buvo imtasi jos įgyvendinimo, įkurta radijo transliavimui pritaikyta studija, suformuotas pavadinimas, kurio „krikštatėviu“ buvo kompozitorius G.Kuprevičius.

Žodis „Gaudeamus“ reiškia „džiaukimės“, tai džiaugsmingo studentų gyvenimo simbolis. Pradėtos internetu transliuoti įvairios laidos apie muziką, studentų gyvenimą. Tuomet kalbėta, kad radijo tikslas tapti FM ruožo dalimi. Ryžtingų entuziastų dėka, tikinčių studentų radijo ateitimi tai buvo įgyvendinta.

Koks tas „Gaudeamus“ radijas?

Šis radijas skirtas žmonėms, kuriuos domina ne viena vienintelė muzikos rūšis. Jame savo mintis įgyvendina šiuolaikiški ir modernūs žmonės - universiteto darbuotojai ir studentai, kurie nuolatos seka, kas vyksta, kodėl tai vyksta, domisi naujovėmis, ir turi nuolatinį norą tuo pasidalinti su kitais. Kam skirtas šis radijas?

„Jis skirtas žmonėms, kuriems pasaulis yra bent šiek tiek didesnis nei erdvė iki priekinio mašinos stiklo ar kompiuterio monitoriaus darbalaukis“, - teigiama „Gaudeamus“ internetiniame puslapyje.

Netransliuoja „bumčiko“

Radijo idėjinis vadas Giedrius Kuprevičius teigia: „Mes netransliuojame „bumčiko“ ar vestuvinės muzikos. Siekiame žmonėms suteikti galimybę klausytis ne tik tokios muzikos, kurios jie paprastai klausosi per komercines muzikos stotis. Mūsų muzika labai įvairi, pradedant nuo džiazo, baigiant eksperimentine muzika“.

Didelis dėmesys skiriamas džiazo muzikai. Taip nuspręsta todėl, kad yra gausybė geros džiazo muzikos, kurios negalima negroti. G.Kuprevičius sakė, kad dauguma jo studentų klausosi geros, įdomios muzikos. „Kartais jie atranda tokių atlikėjų ar muzikos, kurios net aš nesu girdėjęs“, - juokavo jis.

Trys radijo tikslai

Paulius Sluškonis, vienas iš iniciatorių, įvardino tris pagrindinius šio radijo tikslus – atstovauti universitetui, užtikrinti transliavimo kokybę bei prisidėti prie teigiamo universiteto įvaizdžio formavimo. Svarstoma galimybė bendradarbiauti su kitais universitetais, skirti laiką eteryje jų reikmėms.

Buvo išreikštas Kauno medicinos universiteto atstovų susidomėjimas, bei svarstoma galimybė suteikti eterį Lietuvos žemės ūkio universiteto entuziastams. Neatmetama galimybė bendradarbiauti ir su Vilniaus universiteto radiju.

Laidos užsienio kalbomis

„Gaudeamus“ iniciatoriai teigia, kad jie nuolatos rūpinasi, kad jų klausytųsi kuo daugiau žmonių. Ypač kruopščiai jie atrenka muzikos kūrinius, transliuojamus „Gaudeamus“ eteryje. Yra sulaukę nemažai teigiamų atsiliepimų iš įvairių pasaulio šalių, tokių kaip Airija, Belgija ir kitos. Paulius Sluškonis džiaugėsi šiais rezultatais ir taip pat numatė galimybę transliuoti laidas užsienio kalbomis.

Saugoma antena

„Ką mes darome, kad „Gaudeamus“ klausytųsi kuo daugiau žmonių?“ - klausia savęs „Gaudeamus“ iniciatoriai ir atsako: „Einame į kiekvienas varžybas, vykstančias Dariaus ir Girėno stadione, stebime, kad kas nors nesusidomėtų mūsų antena, nes kaip tik viename iš apšvietimo bokštų ji yra įmontuota. Kiekvieną savaitę važinėjame Kauno miesto gatvėmis ir tikriname, ar kas nors netransliuoja iš savo namų mūsų dažnyje ko nors įdomesnio nei mes. Stengiamės pabendrauti asmeniškai su kiekvienu besikreipiančiu į mus kokiu nors klausimu, patarimu ar asmenine problema.“

Šaltinis
"Savas", Lietuvos studentų laikraštis
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją