Tačiau mokslininkai negali patvirtinti, ar tai susiję su pienu iš krūties, ar ryšiu, kuris atsiranda maitinant krūtimi.

Beveik 14 tūkst. vaikų dalyvavo šiame tyrime.

Tačiau egzistuoja viena problema: mokslininkams nepavyksta nustatyti, ar šie duomenys susiję su faktu, kad labiau pasiturinčios mamos dažniau maitina vaikus krūtimi, ir tokiu būdu vaikų intelektą įtakoja šeimos aplinkybės.

Šį kartą mokslininkai stengėsi į tai atsižvelgti, tirdami Baltarusijos ligoninėse gimusius kūdikius, iš kurių kai kurie buvo maitinami krūtimi dėl vykdomos maitinimo krūtimi skatinimo programos.

Mokslininkai nustatė, kad vaikai, kurie buvo krūtimi maitinti pirmuosius tris mėnesius, o kai kurie net 12 mėnesių, IQ testuose surenka vidutiniškai 5,9 taško daugiau nei mišinėliais maitinti vaikai.

Mokytojai taip pat nustatė, kad krūtimi maitintų vaikų akademiniai sugebėjimai (skaitymas ir rašymas) yra aukštesni nei kitų vaikų, skelbia „Archives of General Psychiatry“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją