Prieš šį mačą abi komandos turėjo po dvi pergales iš tiek pat galimų, todėl dvikovos nugalėtojas tuo pačiu tapo ir grupės nugalėtoju. Mariaus Linarto auklėtiniai sugebėjo panaikinti dviženklį deficitą, bet rungtynių pabaigoje taikliau mėtė katalonai.

Atletiškesnė Barselonos komanda, savo gretose turinti 4 juodaodžius krepšininkus, jau pačioje rungtynių pradžioje nubloškė vilniečius už nugaros – besibaigiant pirmam kėliniui „Barcelona“ pirmavo 22:11.

Didžiąją antro kėlinio dalį katalonai pirmavo dviženkliu taškų skaičiumi, kai prieš pat ilgąją pertrauką Mantas Kadzevičius pataikė dvitaškį su pražanga, o po to paskutinę kėlinio sekundę Osvaldas Martulonis įmetė iš toli ir skirtumas sumenko iki 35:41.

Visą trečią kėlinį ant kulnų varžovams lipę „Lietuvos ryto“ jauniai ketvirto pradžioje pagaliau išlygino rezultatą – tai padarė dvitaškį iš po krepšio pataikęs Povilas Duchovskis – 52:52.

Rungtynių lūžis įvyko kėlinio viduryje. „Barcelona“ pataikė tris tritaškius iš eilės, pridėjo dvitaškį su bauda ir įgijo 7 taškų persvarą – 66:59. Po vilniečių klaidos katalonai pridėjo dar dvi baudas ir jų pranašumas šoktelėjo iki 9 taškų. „Lietuvos rytas“ po šio smūgio nebeatsitiesė.

Po dvikovos vilniečių strategas Marius Linartas ilgai negalėjo atsigauti. Panarinęs galvą jis geras 10 minučių vaikščiojo salėje, kol galiausiai sutiko pasikalbėti su žurnalistais.

„Žaidėme dėl išėjimo į finalą. Praktiškai visas rungtynes jautėsi žaidėjų jaudulys. Pavyko po tokio miego atrasti tuos žaidėjus, kurie gali kovoti, bet labai nesisekė šiose rungtynėse. Silpnai žaisdami, be sėkmės, kai jau galėjome perlaužti rungtynes, matėsi ir tokie abejotini teisėjų švilpukai. Jie išvedė iš pusiausvyros ir žaidėjus. Liūdna. Nepasakyčiau, kad labai daug jėgų išnaudojome besivydami juos, pakankamai ramiai pasivijome. Kaip ir viską padaro, bet kai praeina po krepšiu ir laisvas negali pataikyti, tai kažkas tokio yra“, - po rungtynių sakė M. Linartas.

„Lietuvos rytas“: Mantas Kadzevičius 23, Augustas Pečiukevičius 13, Osvaldas Martulonis 12, Ovidijus Varanauskas 7.

„Barcelona“: Nihadas Dedovičius 22, Konstantinas Tomaradze 20, Danielis Perezas 14.