Rusijos ekipos treneriui olandui Dickui Advocaatui prieš šį mačą teko spręsti nelengvą galvosūkį - dėl diskvalifikacijų negalėjo rungtyniauti Andrejus Aršavinas, Radekas Šírlas ir Fernando Ricksenas, dėl traumų - Nicolasas Lombaertsas ir Kimas Dong Jinas.

"Bayern" komandoje pasikeitimas lyginant su pirmosiomis rungtynėmis tebuvo vienas - į aikštę po diskvalifikacijos grįžo italas Luca Toni.

Pirmąją progą pasižymėti sužaidus vos kelias akimirkas turėjo būtent, ko gero, būsimi Vokietijos čempionai, kuomet po Miroslavo Klose smūgio kamuolį nuo vartų linijos atmušė vienas iš gynėjų.

Tačiau netrukus puikiu baudos smūgiu "Zenit" į priekį išvedė Pavelas Pogrebniakas.

Po šio įvarčio iniciatyva priklausė "Bayern", kuri ilgiau kontroliavo kamuolį.

39 minutę "Zenit" pranašumą padvigubino Konstantinas Zyrianovas.

Nepaisant visų "Bayern" pastangų bei keitimų ir antroje mačo pusėje retokos Sankt Peterburgo komandos atakos kėlė kur kas didesnę grėsmę nei dažni svečių išpuoliai.

53 minutę Viktoras Fajzulinas įvartį pelnė galva - 3:0.

73 minutę P. Pogrebniakas ketvirtą kartą privertė Oliverį Kahną traukti kamuolį iš savų vartų tinklo.

"Zenit" varžovas finale, paaiškėjo vėlai vakare, kai atsakomąsias rungtynes sužaidė "Fiorentina" ir Glazgo "Rangers" beo bendrą pergalę iškovojo škotai.

Statistika

Sankt Peterburgo "Zenit"* 4 - 0 Miuncheno "Bayern"

(pirmosios rungtynės 1-1, bendras rezultatas 5-1)

4' [1 - 0] Pavel Pogrebniak

39' [2 - 0] Konstantin Zyrianov

53' [3 - 0] Viktor Fajzulin

73' [4 - 0] Pavel Pogrebniak

Kitose pusfinalio rungtynėse tarp Florencijos "Fiorentina" ir škotų Glazgo "Rangers" klubų italai dominavo didžiąją dvikovos dalį, o bene geriausią progą pasižymėti turėjo Mario Alberto Santana, po kurio smūgio kamuolį nuo vartų linijos numušė Saša Papacas.

Arti tikslo buvo ir puolėjai Adrianas Mutu bei Christianas Vieri, o kitoje aikštės pusėje išsiskyrė Steveno Whittakerio bandymas, kurį atrėmė vartininkas.

Pratęsimo antrojo kėlinuko pradžioje iš aikštės buvo pašalintas "Rangers" puolėjas Danielis Cousinas, bet škotai atsilaikė, o 11 metrų baudinių serijoje pergalę jiems lėmė tikslus Nacho Novo smūgis.

Prieš tai į vartus nepataikė italų veteranas C. Vieri.

Statistika:

"Fiorentina" 0 - 0 Glazgo "Rangers"*

(pirmosios rungtynės 0-0, 11 m baudinių serija 2-4)

110' iš aikštės pašalintas Daniel Cousin ("Rangers").

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją