Lietuvos nusipelniusių trenerių Jūratės ir Česlovo Norvaišų iniciatyva organizuojamas renginys skirtas jų vadovaujamo legendinio „Sūkurio“ klubo įkūrimo 45-mečiui.

Pagrindinis „Gintarinės poros“ akcentas – Tarptautinės sportinių šokių federacijos (IDSF) pasaulio reitingo turnyrai, kuriuose jėgas išmėgins geriausieji Lietuvos šokėjai bei svečiai iš keliolikos užsienio šalių, tarp jų – Australijos, Anglijos, Vokietijos, Rusijos, Austrijos, Lenkijos.

Mūsų šaliai klasikinių šokių programoje rengiasi atstovauti naujieji favoritai – 2008-ųjų čempionai, „Sūkurio“ klubo lyderiai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė, taip pat vicečempionai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva („Sūkurys“ – Vilniaus „Dileksa“) bei bronzos medalių laimėtojai Edgaras Saldukas ir Giedrė Kukučionytė (Kauno „Kaspinas“).

Lotynų Amerikos šokių varžybose iniciatyvą tikriausiai perims užsieniečiai, nes dėl Barselonoje vyksiančio Europos čempionato Kaune nešoks sūkuriečiai Justas Kučinskas ir Agnė Malinauskaitė bei Gediminas Grigonis ir Justina Žemaitytė.

„Lietuvoje yra daug gabių jaunų šokėjų, jau sėkmingai užsirekomendavusių tarptautinėje arenoje. Jie savo meistriškumą pademonstruos ir „Gintarinėje poroje“. Pamatysime kauniečius Eimantą Kalinauską ir Gretą Laurinaitytę, Evaldą Sodeiką ir Ievą Žukauskaitę, Valerijų ir Olgą Osadčenkas, vilniečius Mantą Vaškelį ir Justiną Dailidaitę“, – jaunuosius talentus vardijo J. Norvaišienė.

Varžybų teisėjams vadovaus IDSF sporto direktorius vokietis Heinzas Spekeris.

Didžiausia konkurso intriga – „Sūkurio“ auklėtinio, pasaulio bei Europos čempiono Arūno Bižoko ir jo naujosios partnerės, profesionalų pasaulio čempionės rusės Katiušos Demidovos parodomoji programa. JAV reprezentuojantys A. Bižokas ir K. Demidova neseniai pradėjo bendrą karjerą, tačiau jau pakilo į antrąją vietą planetos profesionalų reitingo lentelėje.

„Arūnas ir Katiuša atliks klasikinių šokių šou, kurį jau matė Japonijos, Amerikos žiūrovai. Duetas tikisi, kad patiks išrankiai ir nusimanančiai Kauno publikai“, – sakė Č. Norvaiša.

„Gintarinę porą“ vainikuos baigiamasis koncertas su nugalėtojų ir prizininkų bei įspūdingiausiomis tituluotosios Klaipėdos „Žuvėdros“ kompozicijomis.