Šventės proga – 14-ojo Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) sezono pabaigtuvės. Šventėje buvo pasveikintos čempionato nugalėtojos ir prizininkės, įteikti prizai geriausioms žaidėjoms. Krepšininkėms „Karolio De Vimo Malūno“ salėje nusilenkė ir garsūs Lietuvos vyrai.

„Man asmeniškai šie metai buvo labai sunkūs, per savaitę neturėdavau nė vienos laisvos dienos. Bet džiugina tai, ką tuo darbu pavyko pasiekti. Praėjusį sezoną buvo likusios tik keturios komandos, o šiemet jau turėjome septynias, be to, tose komandose blykstelėjo kelios talentingos žaidėjos. Manau, kad lyga gali plėstis ir kitais metais“, – dienraščiui sakė LMKL direktorė Audra Ginelevičienė.

Lygos siela vadinamą vadovę nudžiugino ir Klaipėdos „Lemminkainen“ komandos pažanga: „Prieš ketverius metus klaipėdietės pralaimėdavo rungtynes 100 taškų skirtumu, ir visi klausė, kam tokia komanda reikalinga. Bet dabar turime profesionalų klubą, kuris iškovojo bronzos medalius“.

Prizas – iš dizainerio rankų

Naudingiausia pirmenybių žaidėja pripažinta „Lemminkainen“ gynėja Daina Staugaitienė. Krepšininkė šį sezoną vidutiniškai pelnydavo po 17,1 taško, atkovodavo po 5,6 kamuolio ir atlikdavo po 2,6 rezultatyvaus perdavimo. 27 metų 178 cm ūgio krepšininkė tapo ir pagrindine mažojo finalo prieš Marijampolės „Arvi“ heroje.

Kartu su naudingiausiai žaidėjai skirta taure, kurią D. Staugaitie­nei įteikė garsus dizaineris Juozas Statkevičius, klaipėdietei atiteko ir naujas televizorius.

Garsūs Lietuvos vyrai sveikino ir kitas geriausias LMKL sezono krepšininkes. Daugiausia kamuolių perėmusią Korneliją Balčiūnaitę (Kauno „Aistės-Atletas“) apdovanojo plastikos chirurgas Kęstutis Vitkus, daugiausia rezultatyvių perdavimų atlikusią Kristin Haynie (Vilniaus TEO) – stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas, daugiausia kamuolių atkovojusią Gintarę Petronytę (TEO) – dirigentas Donatas Katkus.

Rezultatyviausia čempionato krepšininkė Lina Aglinskaitė iš Šiaulių „Rūtos“ sau skirtą prizą atsiėmė iš legendinės grupės „Antis“ lyderio Algirdo Kaušpėdo rankų.

Ekipoms įteikė medalius

Po individualių apdovanojimų atėjo laikas įteikti medalius komandoms. Bronzos medaliais ir taure pirmą kartą istorijoje apdovanota Klaipėdos komanda „Lemminkainen“. Sidabro medaliai įteikti Kauno „Laisvės“, o aukso – TEO krepšininkėms. LMKL čempionėmis vilnietės tapo jau devintą kartą iš eilės ir 11 sykį per lygos istoriją.

Kaip ir priklauso, oficialią renginio dalį vainikavo konfeti lietus, šampanas ir tortas. O neoficialiąją – grupės „Nacija“ koncertas ir tortas.