Jau tapo tradicija, kad škotas parade pasirodo paskutiniu momentu ir bėgdamas įšoka į nuvažiuojančią transporto priemonę. Deja, šį kartą „Formulės-1“ veteranas pasirodė dar vėliau – atvykęs į starto poziciją jis tegalėjo akimis palydėti starto-finišo tiesiąja tolstantį sunkvežimį-platformą.

„Pasakiau Karen (sužadėtinei – red. past.): „Kitą savaitę – jokių pirkinių, jokio maisto ant stalo. Nelaimėje turime būti kartu!“, - taip dėl skirtos baudos krimtosi D. Coulthardas.

Vis dėlto, škotas nebuvo linkęs lengvai pasiduoti. Po varžybų pakviestas pasiaiškinti dėl susidūrimo su „Toyota“ lenktynininku Timo Glocku, veteranas teisėjams priminė ir jam anksčiau skirtą nuobaudą

„Kai lankiausi pas teisėjus, padėkojau jiems už tai, kad jie išklausė mano lenktynių pasakojimą, ir pasiūliau jiems pasikalbėti apie kitą nutikimą“, - prisiminė D. Coulthardas.

„Tariau jiems: „Skyrėte man 4 tūkst. eurų baudą, nors dalyvavau apie 230 lenktynių ir niekada nepraleidau parado, išskyrus kartą Malaizijoje, kai sirgau ir sėdėjau medicinos centre. Juk tai 4 tūkst. eurų iš palikimo, skirto mano vaikams!“, - šypsodamasis pasakojo škotas.

„Iš jų nebuvo jokios reakcijos. Jokios šypsenos ar panašiai. Taigi, tada jiems pasakiau: „Gerai, sumažinkite baudą iki 2 tūkst. eurų, nes mokėsiu grynais“. Vis dar jokios reakcijos...“, - teigė lenktynininkas.

„Tada paprašiau Alano Donnely (Tarptautinės automobilių federacijos, FIA, atstovo – red. past.), kad jis tai išverstų, nes šnekėdamas anglų kalba galėjau atrodyti juokingai. Tačiau jis man atsakė, kad tai skamba juokingai tik škotų kalba“, - pridūrė jis.

Daugiau informacijos ieškokite .">