Kinijos atstovai pareiškė, kad nepaisant to, jog heparinas tiekiamas vienuolikai pasaulio šalių, tik Jungtinės Valstijos kaltina Kiniją dėl žmonių mirčių. Kinijos farmacijos kompanijos pripažino, kad jų pagamintame heparine iš tiesų yra plieno priemaišų, tačiau tai tikrai negalėjo sukelti žmonių mirties.

Kinijos ambasados JAV atstovas pareikalavo, kad JAV valdžia leistų Kinijos specialistams patikrinti JAV gamyklą, kurioje gaminami buteliukai kiniškam heparinui.

FDA medikamentų centro direktorė dr. Janet Woodcock sakė, kad hepariną gamina mažiausiai 12 Kinijos kompanijų. Kol kas nežinoma, kuri kompanija tiekė užterštą preparatą.

JAV ne pirmą kartą kaltina Kiniją tiekiant Jungtinėms Valstijoms prekes, kurios kelia grėsmę vartotojų sveikatai ir gyvybei. Praėjusių metų rugpjūtį JAV žaislų gamintoja "Mattel" iš prekybos išėmė beveik milijoną Kinijoje pagamintų žaislų, nes jų gamyboje buvo naudojami dažai, kurių sudėtyje švino kiekis viršijo leistiną ribą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją