Vyrams – paparčio kvapai


Iš tikrųjų vasarą karaliausiantys taip vadinami paparčio kvapai vyrams su pačiu augalu neturi nieko bendra. Taip tiesiog vadinama viena kvapų rūšis, kuriai būdingi prieskoninių augalų (baziliko, rozmarino, mėtos, levandos), ąžuolų kerpių, kumarino, bergamočių, medžių aromatai.

„Mada sekantys vyrai šią vasarą neturėtų bijoti ambros, gėlių, prieskonių kvapų, - įsitikinusi kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Parfum Express“ vadybininkė Vita Jokubauskienė. – Juos atskleidžia Gucci „Pour homme“, Guerlain „L‘instant de Guerlain“ ir panašūs. Mėgstantys stipresnius aromatus turėtų rinktis sandalų, pačiulių, kedrų ar vetiverijų kvapus, tačiau ir jiems galioja ta pati taisyklė – kvapai turi būti šilti“. Kaip pavyzdį galima paminėti Cartier „Pasha“ ir „Must pour homme“.

Specialistės teigimu, vasaros dienomis tiks lengvos citrinų, apelsinų, spanguolių, obuolių ar mėtų spalvinės kvapų gamos. Juos skleidžia tokie kvepalai, kaip Clinique „Happy“, Escada „Sentiment“ arba Kenzo „L‘eau par Kenzo“. Vakare, kaip ir įprasta, galimi stipresni medžio aromatai.

„Žinoma, aklai madų vaikytis nereikėtų, geriau pasirinkti tai, su kuo gerai jaučiamasi“, - sako V. Jokubauskienė. Tiesa, renkantis kvapą svarbu jį išbandyti ant kūno, nes kiekvienu atveju išryškėja vis kiti atspalviai.

„Vis dėlto vyrams šiuo atveju pasisekė labiau – jų odos savybės kiek kitokios ir skleidžiamų aromatų gama kinta mažai. O štai moteriai nuspėti, kaip ji iš tikrųjų kvepės, kur kas sunkiau“, - aiškina specialistė.

Moteris vasarą aromatu primins fėją

Rudenį karaliavę seksualūs ir intensyvūs vaisių aromatai lydės moteris ir šiltuoju metų laiku. Specialistai prognozuoja, kad šią vasarą dailiosios lyties atstovės taps tikromis miškų ir pievų fėjomis, dvelkiančiomis vaisiais ir gėlėmis.

Gėlių kvapams priskiriami rožių, jazminų, alyvų, pakalnučių, narcizų ir kiti aromatai. Tačiau konkrečiam paros laikui reikėtų rinktis vis kitą intensyvumą.

„Rytais uoslė gerokai jautresnė, todėl reikėtų vengti itin intensyvaus aromato. Optimalus sprendimas – rūgštokas vaisinis, gaivus jūros vėjo ar vėsus citrusiniais kvapas, pavyzdžiui, Max Mara „Silk touch“ ar Cartier „Delice de Cartier eau fruitee“, - teigia tinklo „Parfum Express“ atstovė.

Specialistė pataria kvepintis tik nusiprausus, kai kūnas dar drėgnas ir šiltas – taip švelnus aromatas išliks kur kas ilgiau.

Beje, rytas – tinkamiausias laikas apsilankyti parfumerijos parduotuvėje, nes tuomet nosis geriausiai skiria visas kvapų gamas.

„Na o vakarui, ypač jeigu laukia pasimatymas, reikėtų vengti levandos, bergamotės, lauro ar ąžuolo samanos natų. Greičiausiai norėsite pavergti vyrą, o ne demonstruoti savo nepriklausomybę, kurią ir išryškina šie aromatai, - šypsosi V. Jokubauskienė. - Romantiški pasimatymai šią vasarą turėtų dvelkti akacijomis, rožėmis ir jazminais“. Puikus tokių kvapų pavyzdys - Givenchy „Very irresistible“, Versace „Women“ ar Gucci “Envy me“.

Jau kurį laiką moterims ir vyrams skirtų aromatų gamos labai panašios, skiriasi tik jų intensyvumas. Rinkoje karaliauja moteriški kvapai, todėl nenuostabu, kad vis daugiau kompanijų tų pačių aromatų liniją siūlo ir vyrams, ir moterims.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją