D. Patrick, kuriai tai buvo 50-asis startas, ilgą laiką važiavo už lenktynėse dominavusių Scotto Dixono bei Helio Castroneveso. Iki lenktynių pabaigos likus vos dviem ratams pastariesiems užsukus pasipildyti kuro, D. Patrick tapo lenktynių lydere ir laimėjo varžybas.

H. Castronevesas buvo lyderiu pirmoje lenktynių, kurios įvyko diena vėliau nei planuota dėl trasą užklupusio lietaus, dalyje.

Po antrųjų sustojimų į lyderio poziciją išsiveržė S. Dixonas, prieš artimiausią varžovą įgijęs beveik šešių sekundžių persvarą. Tačiau į trasą 142 rate išvažiavęs saugos automobilis panaikino iki tol įgytą lenktynininko persvarą.

Kol trasoje degė geltoni įspėjamieji signalai, D. Patrick, H. Castronevesas bei „Vision“ komandai atstovaujantis Edas Carpenteris atliko papildomus sustojimus aptarnavimo zonoje, tačiau vienintelei D. Patrick pakako kuro iki lenktynių pabaigos, kai tuo tarpu dauguma lenktynininkų dar turėjo užsukti pasipildyti kuro paskutiniuosiuose lenktynių ratuose.

H. Castronevesas finišo liniją kirto antras, nuo amerikietės atsilikęs 5 sekundėmis. Paskutinis ant apdovanojimų pakylos lipo trečiąją vietą užėmęs S. Dixonas. Danas Wheldonas bei Tony Kanaanas finišavo atitinkamai ketvirtoje ir penktoje vietose. Tuo tarpu E. Carpenteris, po incidento su savo komandos draugu A. J. Foytu IV-uoju, finišavo šeštas.

Ryanas Briscoe, iki lenktynių Japonijoje dar nė karto nepasiekęs finišo linijos, šį kartą finišavo devintoje vietoje nepaisant to, kad palietė trasą juosiančią sieną likus vos keliems ratams iki lenktynių pabaigos.

Nors D. Patrick ir iškovojo savo pirmąją pergalę, kitiems „Andretti Green Racing“ komandai atstovaujantiems lenktynininkams Marco Andretti bei Hideko Mutoh lenktynės nebuvo itin sėkmingos. Iš antrosios eilės startavęs amerikietis atsirenkė į sieną ir baigė savo lenktynes jau pirmajame posūkyje. Tuo tarpu vietinis herojus H. Mutoh lenktynėse finišavo vienuoliktas, prieš tai apsisukęs išvažiavime iš aptarnavimo zonos bei vos neatsitrenkęs į saugos automobilį.

Lenktynių rezultatai:

1. Danica Patrick (Andretti-Green) – įveikė 200 ratų

2. Helio Castronevesas (Penske) - 200

3. Scottas Dixonas (Ganassi) - 200

4. Danas Wheldonas (Ganassi) - 200

5. Tony Kanaanas (Andretti-Green) - 200

6. Edas Carpenteris (Vision) - 200

7. Ryanas Hunteris-Reay’us (Rahal-Letterman) - 200

8. Darrenas Manningas (Foyt) - 199

9. Ryanas Briscoe (Penske) - 199

10. Townsendas Bellas (Dreyer & Reinbold) - 199

11. Hideki Mutoh (Andretti-Green) - 199

12. Buddy Rice’as (Dreyer & Reinbold) - 198

13. Jay’us Howardas (Roth) - 192

14. Rogeris Yasukawa (Beck) - 134

15. AJ Foytas IV (Vision) - 103

16. Vitoras Meira (Panther) - 92

17. Marty Rothas (Roth) - 44

18. Marco Andretti (Andretti-Green) – 0

Lenktynininkų įskaita po 3 etapų:

1.H. Castronevesas – 112 taškų

2.S. Dixonas – 100

3.D. Patrick – 98

4.T. Kanaanas – 89

5.D. Wheldonas – 85

6.E. Carpenteris – 70

7.M. Andretti – 65

8.R. Hunteris-Ray’us – 65

9.H. Mutoh – 59

10.D. Manningas – 58

Daugiau informacijos ieškokite .">