Šį sezoną tik BMW kiekvienose lenktynėse turėjo savo atstovus ant podiumo pakylos, o abu vokiečių komandos pilotai Bahreine lenktynes baigė aplenkę „McLaren“.

Dabartinis „Formulės-1“ čempionas K. Raikkonenas mano, kad ši situacija gali lengvai pasikeisti sekančiose lenktynėse.

„Barselonos trasa yra viena iš sunkiausių pagal bolidui keliamus reikalavimus, paskui bus Turkija ir Monakas, o ten viskas gali ir vėl pasikeisti. Tikiuosi, kad mums pavyks išlikti greičiausiais, kaip tai buvo paskutinius du kartus. BMW paskutinėms lenktynėms buvo geriau pasiruošę nei „McLaren“, todėl sunku pasakyti kaip bus šį kartą. Reikia pažiūrėti kaip jiems sekėsi bandymuose“, - sakė jis.

Suomio nuomone, prasti Lewiso Hamiltono rezultatai atspindi prastą „McLaren“ formą ir tai, kad jų bolidas buvo prastesnis už BMW.

„Jeigu turėtum gerą techniką, tokią kaip pernai, tai ir suklysti trasoje būtų sunkiau, todėl taip ir nutinka. Nežinau ką kitos komandos nuveikė bandymuose, bet atrodo, kad „Renault“ žengė žingsnį į priekį“, - sakė jis.

Barselonoje „Ferrari“ pilotas išbandė naują bolido nosį su prakirstomis angomis virš pakabos, bet dėl lietaus jis nespėjo jos įvertinti.

„Sugebėjau tik vieną kartą su ja išvažiuoti į trasą ir tuo metu lijo. Išbandėme keletą mažų pakeitimų, bet tokiomis oro sąlygomis sunku susidaryti tikrą vaizdą. Komanda viską išbandė kitomis savaitės dienomis ir atrodo, liko patenkinti pakeitimais. Žingsnelis į priekį nedidelis, bet ir tai gerai“, - sakė suomis.

Daugiau informacijos ieškokite .">