Dalyvauti ralyje "Visaginas-2001", kuris yra ir pirmasis Lietuvos ralio čempionato etapas, šiemet užsiregistravo 28 ekipažai.

Lenktynininkams teks įveikti daugiau nei 200 km, iš kurių beveik 120 km - greičio ruožai. Planuojama, kad į lenktynes atvyks svečiai iš Baltarusijos, Estijos bei Latvijos.

Ralio "Visaginas-2001" varžybos yra įregistruotos Tarptautinėje automobilių sporto federacijoje (FIA) joms yra suteiktas tarptautinių lenktynių statusas.

Pirmosiose sezono lenktynėse ketina dalyvauti visi pajėgiausi Lietuvos lenktynininkai: Saulius Girdauskas ("Mitsubishi"), Rokas Lipeikis ("Mitsubishi Lancer EVO IV"), Vladas Pleskovas ("Mitsubishi), Aurelijus Simaška ("Ford") bei kiti.

Ralio trasa parinkta taip, kad žiūrovai galėtų įvertinti lenktynininkų meistriškumą - visus greičio ruožus jiems teks įveikti po kelis kartus. Kaip ir kasmet, paskutinė greičio rungtis įvyks Visagine. Veteranų gatvėje visi lenktynininkai varžysis slalomo trasoje. Šios rungties nugalėtojų laukia atskiras prizas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją