Jis taip pat liko patenkintas naujosiomis padangomis be griovelių, kurias trečiadienį išbandė pirmą kartą.

„Buvo įdomu išbandyti „slikus“, šių padangų sukibimas su trasa yra labai geras“, - teigė du kartus pasaulio čempionas.

Į trasą trečiadienį išvažiavo ir Michaelis Schumacheris su „Ferrari“, kurio laikas buvo antras geriausias. Didžiąją dienos dalį vokietis bandė skirtingos sudėties „Bridgestone“ „slick“ padangas važiuodamas F2008 bolidu su 2009 metams pritaikyta aerodinamika.

Trečias greičiausias buvo Adrianas Sutilas iš „Force India“, bet jo geriausias ratas buvo pademonstruotas su nemodifikuotu šių metų bolidu ir padangomis be griovelių.

„Pirmą kartą išbandžiau šias padangas ir man jos paliko gerą įspūdį. Sukibimas tiesiog nuostabus, bet tuo pat metu reikia ir labai dideliu fizinių pastangų – labiausiai dirba kaklo raumenys“, - teigė jis.

Lewisas Hamiltonas, Markas Webberis, Jarno Trullis ir Sebastienas Bourdais bandė šių metų bolidus su šiems metams paruoštomis padangomis.

„Toro Rosso“ komanda trečiadienį pristatė naująjį STR3 bolidą, kuris turėtų debiutuoti Turkijos lenktynėse.

Kaip ir tikėtasi, bolidas labai panašus į „Red Bull“ naudojamą RB4, iš kurio pasiskolinti variklio gaubtas ir priekinio sparno forma.

Bolidą išbandė Sebastienas Bourdais, kurį ketvirtadienį turėjo pakeisti jo komandos draugas Sebastianas Vettelis. Tačiau prancūzo diena baigėsi anksčiau nei buvo numatyta, kai jis devintajame posūkyje nesuvaldė bolido ir išlėkęs iš trasos stipriai jį apgadino. Komandai tikriausiai nepavyks iki ketvirtadienio sutaisyti technikos ir į trasą išleisti jaunąjį vokietį.

Komandos vadovas Franzas Tostas atmetė bet kokia mechaninio gedimo galimybę.

„Jis tiesiog per greitai važiavo“, - sakė F. Tostas.

Ekipos technikos direktorius Giorgio Ascanellis dar kovo mėnesį Australijoje sakė, kad komanda tikisi naująjį bolidą naudoti nuo penktojo sezono etapo Turkijoje. Naudodami praėjusių metų techniką, „Toro Rosso“ Australijoje sugebėjo pelnyti du taškus, nors S. Bourdais prieš gedimą važiavo net ketvirtoje vietoje. Daugiau informacijos ieškokite .">