Teisė vykti į Pekiną atiteko devyniems Europos sportininkams, neskaitant pasaulio čempionate olimpinius kelialapius užsitikrinusių imtynininkų. Be to, kiekvienoje svorio kategorijoje kiekvienai šaliai olimpinėse žaidynėse galės atstovauti tik po vieną atletą.

Po paskutiniojo atrankos į olimpines žaidynes etapo - Lisabonoje (Portugalija) vykusio Senojo žemyno čempionato - A. Techovas EJU olimpinės atrankos reitinge užėmė 16-ąją vietą, tačiau pateko tarp devynių sportininkų, vyksiančių į Pekiną. Keturi už jį aukščiau esantys sportininkai iš Olandijos, Austrijos, Gruzijos ir Slovėnijos kelialapius į olimpines žaidynes pelnė pasaulio čempionate patekę į pirmąjį penketą, o trys atletai iš Didžiosios Britanijos, Ukrainos ir Olandijos negalės vykti į žaidynes, nes reitinge aukščiau jų jau yra po vieną šių šalių atstovą.

"Europos čempionate mūsiškiams medalių pelnyti nepavyko, tačiau turime vieną olimpietį. Labai džiaugiamės, kad Albertui Techovui pavyko patekti tarp devynių laimingųjų", - Eltos korespondentui sakė Lietuvos dziudo federacijos generalinė sekretorė Lolita Dudėnienė.

Arčiausiai olimpinių kelialapių iš Lietuvos atstovų liko Karolis Bauža (iki 90 kg) ir Egidijus Žilinskas (iki 100 kg). Norint iškovoti teisę vykti į Pekiną, jiems EJU reitinge reikėjo aplenkti atitinkamai tris ir keturis imtynininkus.

Kalbėdama apie lietuvių pasirodymą Europos čempionate, L. Dudėnienė sakė, kad mūsiškių rezultatai nėra blogi. "Be abejo, norėjosi geresnio pasirodymo. Nepavyko iškovoti medalių, tačiau ir dvi septintosios vietos - nėra blogai", - teigė L. Dudėnienė. Ji pridūrė, kad burtai šiame čempionate mūsiškiams nebuvo sėkmingi, tačiau Lietuvos rinktinės nariai sugebėjo tinkamai pasipriešinti ir tituluotiems bei patyrusiems varžovams.

Beje, vienintelei Lietuvos atstovei - 20-metei Raimondai Gedutytei (iki 78 kg) pirmojoje kovoje teko susitikti su olimpinių žaidynių ir pasaulio pirmenybių bei daugkartine Europos čempionatų prizininke 34-erių metų olande Claudia Zwiers.

E. Žilinskas antrojoje kovoje susitiko su būsimu Europos čempionu olandu Henku Grolu, o paguodos varžybose pralaimėjo pasaulio vicečempionui britui Peteriui Cousinsui, M. Paškevičius (per 100 kg) pirmąją kovą pralaimėjo olimpinių žaidynių ir pasaulio čempionatų prizininkui Rusijos atstovui Tamerlanui Tmenovui, kuris Lisabonoje septintą kartą tapo Europos čempionu, K. Bauža antrojoje kovoje pralaimėjo daugkartiniam Europos pirmenybių prizininkui italui Roberto Meloni, o Alanas Techovas (iki 73 kg) pirmojoje kovoje nusileido būsimam Europos čempionui belgui Dirkui van Ticheltui.

Kelialapį į Pekiną iškovojęs Albertas Techovas pirmojoje kovoje įveikė 24 metų Maksimą Jamilašvilį iš Baltarusijos, tačiau po to pralaimėjo praėjusių metų Europos pirmenybių bronzos medalio laimėtojui 26 metų Izraelio atstovui Galui Yekutieliui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją