Turnyre žaidėjai pagal pajėgumą (HCP –
handicap
) buvo suskirstyti į dvi grupes: pirma grupė dalyvių - nuo 0 iki 24,9 HCP - ir antra grupė - nuo 25 iki 36 HCP. Pirmoji grupė žaidė „Stroke net“ žaidimo formatu, kuomet skaičiuojami žaidėjo smūgiai, atlikti per visas 18 duobučių ir atimamas jo pajėgumo koeficientas. Antroji, didesnė grupė, žaidė „Stableford“ formatu, kuomet taškai skaičiuojami kiekvienoje duobutėje, atskirai atsižvelgiant į žaidėjo turimą koeficientą.

Po maždaug šešias valandas trukusio žaidimo pirmojoje grupėje nugalėtoju su 80 taškų bei koeficientu 15,2 tapo Antanas Sadauskas. Antrąją vietą užėmė Edmundas Kaveckas (82 tšk. ir 18,7 HCP), trečiąją - Igoris Martyniukas (82 tšk. ir 23,7 HCP).

„Tai pirmas turnyras šiemet, o rezultatas, nors ir prastomis oro sąlygomis, yra neblogas, tikiuosi šiemet vyksiančiuose turnyruose pavyks išlaikyti formą, o gal ir sėkmė nusišypsos“, - sakė A. Sadauskas.

Antrojoje grupėje žaidusiems „Stableford sistema“ žaidėjams surinkti taškai buvo skaičiuojami vertinant kiekvieno žaidėjo turimą HCP koeficientą, pagal tai buvo nustatoma, kiek taškų kiekvienoje duobutėje surenka žaidėjas, o vėliau visų 18 duobučių rezultatai buvo sumuojami.

Antrosios grupės sezono atidarymo turnyro nugalėtoju tapo Igoris Leontjevas, surinkęs 35 taškus ir 25,7 HCP. Antrąją vietą su 32 taškais ir koeficientu 25,3 laimėjo Linas Pajėda, o trečiąją surinkęs 31 tašką iškovojo vos praėjusį sezoną žaisti pradėjęs ir net 36 (HCP) pajėgumą turintis Igoris Ulba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją