"Net ir tamsiausiu metų laiku, baigiantis rudeniui, daugiau kaip pusėje Vilniaus seniūnijų gyventi tapo saugiau. Palyginti su spalio mėnesiu, lapkritį net trijuose Vilniaus rajonuose - Antakalnyje, Paneriuose ir Pilaitėje - nusikalstamumas sumažėjo daugiau negu du kartus", - pabrėžiama Eltai perduotame Vilniaus miesto savivaldybės pranešime.

Smarkiai sumažėjus nusikalstamumui, Pilaitė ir Paneriai praėjusį mėnesį tapo saugiausiais Vilniaus rajonais. Lapkritį Pilaitės seniūnijoje 10 tūkst. gyventojų teko 6,5 nusikaltimo (spalio mėnesį - 13,5), Paneriuose - 7,09 nusikaltimo (spalį - 16,7).

Kaip paprastai, viena saugiausių seniūnijų išliko Lazdynai, kur buvo užregistruota 7,1 nusikaltimo 10 tūkst. gyventojų (spalį - 8,2).

Pastaruoju metu mažėja nusikaltimų skaičius ir Senamiestyje. Spalio mėnesį čia buvo užregistruota 52,5 nusikaltimo 10 tūkst. gyventojų, lapkritį - 49,7. Tai, kad nusikalstamumas šiame rajone sumažėjo, buvo pastebima ir Senamiesčio gatvėse. Per visą mėnesį Senamiestyje esančiose M. Daukšos, Didžiojoje, Gėlių ir Sodų gatvėse nebuvo užregistruotas nė vienas nusikaltimas.

Pagal policijos duomenis, kiti mažiau saugūs sostinės rajonai lapkritį buvo Naujamiestis, Naujininkai ir Šnipiškės. Juose 10 tūkst. gyventojų buvo užregistruota atitinkamai 27,5, 23,2 ir 21,4 nusikaltimo.

Nesaugiausios gatvės lapkričio mėnesį buvo Kalvarijų ir Žirmūnų. Per mėnesį jose užregistruota atitinkamai 21 ir 20 nusikaltimų, iš kurių po 13 nusikaltimų buvo vagystės.

Tačiau net keturiolikoje miesto gatvių nebuvo užregistruota nė vieno nusikaltimo. Be minėtų keturių Senamiesčio gatvių, saugu buvo A. Goštauto, Lukiškių, Gerosios Vilties, Skroblų, Panevėžio, Debesijos, Ukmergės, Sausio 13-osios, Justiniškių gatvėse ir Viršuliškėse esančioje Laisvės prospekto dalyje.