Artimiausiu metu lietuvių gretas papildys Artūras Katulis, kuris dėl pažeisto asmens dokumento buvo sugrąžintas atgal į Lietuvą bei trys jaunimo rinktinės žaidėjai - Tadas Kumeliauskas, Karolis Nekraševičius bei vartininkas Artūras Kuzmičius.

Pagrindinis vartų sargas Nerijus Dauksevičius tiki, jog komanda yra pajėgi parvežti medalius. Kokios spalvos - sportininkas nedrįsta prognozuoti, tačiau jį tenkintų ir bronziniai apdovanojimai.

"Visi favoritais vienareikšmiškai įvardina Ukrainos rinktinę. Jie surinko stipriausią sudėtį ir sieks bet kokiais būdais sugrįžti į Elitinį divizioną, iš kurio pernai skaudžiai iškrito. Mes kovosime iki pabaigos. Nuosekliai ir sunkiai ruošėmės pirmenybėms. Būtų fantastika pasidabinti auksu, tačiau tenkintų ir bronziniai medaliai. Sunku kažką prognozuoti - svarbu gerai sužaisti", - mintimis dalinosi N. Dauksevičius.

Rinktinėje nežaidžia kitas vartininkas Arūnas Aleinikovas. Nejauti komandos trenerių spaudimo?

- Ilgai žaidžiu ledo ritulį. Per visą šį laiką įpratau prie nuolatinės įtampos, todėl prieš čempionato startą esu visiškai ramus. Galbūt, pirmosiose rungtynėse bus kažkoks jauduliukas, bet jis įtakos žaidimo kokybei neturės.

Rinktinės kelionę į Japoniją lydėjo nesėkmių ruožas. Ar tai neatsilieps žaidimui?

- Nemanau. Esame profesionalai. Pirmosiomis dienomis buvo sunku, tačiau šiuo metu pripratome prie japoniško gyvenimo būdo. Laukiame pastiprinimo iš Lietuvos. Turėjome savaitę treniruočių, kurios mūsų žaidimą padarė brandesniu.

Lietuvių varžovais balandžio 13-19 dienomis vyksiančiame čempionate bus Estijos, Japonijos, Kroatijos, Ukrainos ir Vengrijos nacionalinės komandos.

Rungtynių tvarkaraštis Lietuvos laiku:

Balandžio 13 d., sekmadienis

14.00 Lietuva - Japonija;

Balandžio 14 d., pirmadienis

10.30 Vengrija - Lietuva;

Balandžio 16 d., trečiadienis

10.30 Ukraina - Lietuva;

Balandžio 18 d., penktadienis

7.00 Estija - Lietuva

Balandžio 19 d., šeštadienis

7.00 Lietuva - Kroatija