Rusijos čempionas CSKA Eurolygos ketvirtfinalio seriją prieš Pirėjo "Olympiacos" laimėjo 2:1. Lietuvis buvo tas žaidėjas, kuris per visas trejas rungtynes komandoje žaidė naudingiausiai. Per pirmą dvikovą Maskvoje jis pelnė 12 taškų, per antrąją Graikijoje - 20, per lemiamą Maskvoje - 24.

"Nelaikykite manęs rungtynių didvyriu vien dėl to, kad buvau rezultatyviausias. Šiandien puikiai žaidė visi vaikinai. Mes laimėjome žaisdami kartu, puikiai išnaudodami savo derinius. Gal tik man geriau iš visų sekėsi mėtyti iš toli", - kuklinosi R. Šiškauskas.

Per trejas ketvirtfinalio rungtynes Ramūnas dvitaškius metė 61,5 proc. taiklumu, tritaškius - 62,5, baudas - 100 (10/10). Jo taškų vidurkis ketvirtfinalyje - 18,7.

Po lemiamos pergalės R. Šiškauskas atsakė į žurnalistų klausimus.

- Kuris ketvirtfinalio mačas buvo sunkiausias?

- Manau, antrasis. Šiandien irgi buvo nelengva, tačiau mes jau nuo pat pradžių diktavome ritmą, be to, žaidėme namie. Graikijoje galėjo baigtis mūsų pasirodymas Eurolygoje, juk kabojome ant plauko.

- Kokia pergalės paslaptis?

- Šiandien, be abejonės, - gynyba.

- Kuris rungtynių momentas buvo reikšmingiausias ir kada patikėjote pergale?

- Konkretaus momento nežinau. Mes turėjome užduotį - kiekvieną kėlinuką laimėti bent vienu tašku. Tad po kiekvienos pertraukos žaidimą pradėdavome tarsi iš naujo.

- Trečiajame ketvirtyje pataikėte du tritaškius iš eilės, ir skirtumas šoktelėjo iki 15 taškų. Tačiau graikai taip pat atsakė dviem taikliais metimais iš toli. Tuo metu širdis nesuvirpėjo?

- Ne. Nors jie ir pataikė, žaidimą kontroliavome mes. "Olympiakos" - gera komanda. Su tokia žaidžiant ir pirmaujant 15-20 taškų sunku apsisaugoti nuo tokių atakų.

- Kaip manote, ar sunku bus Madride?

- Dar Barselonos ekipa gali patekti į finalo ketvertą (ketvirtadienį "Barcelona" pralaimėjo "Maccabi" ir nepateko į lemiamą turnyrą - Red.), bet "Real" jau iškrito. O juk finalo ketvertas vyks Madride. Nemanau, kad madridiečiai palaikys amžinus savo komandos varžovus. Apie aistruolius stengiuosi negalvoti. Mums svarbiausia - nuvykus į Madridą gerai atlikti savo darbą.

- CSKA fanai šiandien nenusileido graikų aistruoliams?

- Žiūrovai mums labai padėjo. Tačiau nedrįsčiau jų lyginti su "Panathinaikos" ar "Olympiacos" fanais. Panašu, kad pastariesiems pasaulyje niekas neprilygsta.