Penktadienį „Uniks“ žais su Chironos „Akasvayu“, bet jau dabar aišku, kad lietuvis negalės padėti savo komandai. Anot Kazanės klubo trenerio Gintaro Krapiko, galbūt D. Lavrinovičius spės atsigauti iki kitų rungtynių.

„Tikimės, kad sužais bent vienerias rungtynes vėliau, – tinklapiui „BasketNews.lt“ sakė G. Krapikas. – Tačiau dėl stuburo išvaržos jis tikrai negalės rungtyniauti penktadienį“.

Tiesa, jei penktadienį rusai pralaimės, D. Lavrinovičiaus pagalbos jiems nebereikės – varžybos iš karto baigtųsi. Jei „Uniks“ laimėtų, šeštadienį jų lauktų dvikova pusfinalyje, o sekmadienį – mažajame arba didžiajame finale.

„Praėjusią savaitę turėjome lėktuvu skristi į tolimas rungtynes Novosibirske ir Krasnojarske, o žmogui, turinčiam stuburo išvaržą, išvis nerekomenduojama vykti į tokias tolimas keliones. Todėl D. Lavrinovičiaus nugaros būklė pablogėjo. Gaila, kad tai pasitaikė mums nepalankiu metu“, – kalbėjo G. Krapikas.

D. Lavrinovičius nugaros traumą gydėsi sezono pradžioje ir tada „Uniks“ nesugebėdavo rasti kelio į pergales. Kai gruodžio viduryje jis grįžo į aikštę, iš karto tapo naudingiausiu savo ekipos žaidėju ir atvedė „Uniks“ iki finalo aštuoneto.

Per aštuonerias rungtynes ULEB taurės turnyre D. Lavrinovičius vidutiniškai pelnydavo po 15,3 taško, atkovodavo po 8,6 kamuolio ir blokuodavo po 2,4 metimo, taip rinkdamas po 21,6 naudingumo balo.

Penktadienį „Uniks“ dėl patekimo į pusfinalį kausis su „Akasvayu“ ir rusų komandos treneris Aco Petrovičius sako, kad D. Lavrinovičiaus vietą turės užimti kiti krepšininkai.

„Iškritus D. Lavrinovičiui, mūsų šansai tapo mažesni. Tačiau vienas žaidėjas negali iškovoti pergalės, todėl bus svarbus kitų krepšininkų indėlis“, – sakė vyriausiasis „Uniks“ treneris.