„Šiuo metu galutinis sprendimas dėl bendrovės AB TEO LT paramos moterų krepšinio komandai dar nėra priimtas. Tačiau tikimės, kad komanda išliks ir turės pakankamą finansavimą sėkmingam žaidimui 2008-2009 metų sezone“, - DELFI optimistiškai sakė A. Tamašauskas.

Į Mažeikius – ne vien pramogauti

Trečiadienį TEO klubas viešėjo Mažeikiuose, kur žaidė draugiškas rungtynes su jungtine rėmėjų komanda, sudaryta iš gamyklos AB „Mažeikių nafta“ atstovų, miesto politikų ir verslininkų, kurią dar sustiprino ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančio „Mažeikių“ klubo krepšininkai.

Susitikimą, kuriame buvo juoko, linksmybių, šou elementų, muzikinių numerių stebėjo pilna salė – 800 žiūrovų, o TEO merginos nugalėjo varžovus, žemaitiškai pasivadinusius „Mažeike vyra“ rezultatu - 61:56.

Kelionė į Mažeikius prieš artėjančią Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finalo seriją su Kauno „Laisve“ nebuvo atsitiktinė ir tik pramoginė.

„Žinoma, su gamyklos atstovais kalbėjomės apie pinigus ir galimybę pratęsti mūsų bendradarbiavimą ir kitą sezoną, - DELFI teigė A. Tamašauskas. Pajėgiausia Lietuvos moterų krepšinio komanda išliks ir dalyvaus FIBA moterų Eurolygos turnyre, nes netekus tokios teisės į šias prestižines varžybas sugrįžti bus labai sunku“.

Dialogą palengvino ir tai, kad AB „Mažeikių nafta“ Viešųjų ryšių direktoriumi dirba Rosvaldas Gorbačiovas, tas pačias pareigas anksčiau ėjęs ir bendrovėje TEO. Tačiau vykusių pokalbių R. Gorbačiovas nedetalizavo.

„Tuo tarpu su TEO krepšinio klubo vadovais derybų dėl to, kad AB „Mažeikių nafta“ taptų išskirtine komandos rėmėja nėra“, - DELFI diplomatiškai teigė R. Gorbačiovas.

TEO – MRU?

Krepšinio kuluaruose jau pusę metų spėliojama, kad kitą sezoną TEO galbūt virs Vilniaus Mykolo Riomerio universiteto (MRU) komanda. Dar 2007 m. rugsėjo viduryje MRU rektorius prof. Alvydas Pumputis susitiko TEO direktoriumi A. Tamašausku ir „pokalbio metu ieškoti būdai komandai remti ir populiarinti, aptartos naujos Universiteto sporto salės panaudojimo galimybės“.

Šių prielaidų patvirtinti neskubėjo MRU Kūno kultūros katedros vedėjas doc. dr. Rimantas Minkevičius.

„Mūsų universitetas išlaikyti TEO finansiškai nepajėgus, nebent padėtų miestas ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF), - DELFI dėstė R. Minkevičius . - Ne, komanda neišnyks, tik gal bus ne tie rėmėjai ar kitas pavadinimas. Mes kalbamės ir palaikome ryšį su A. Tamašausku, o jis tikina, kad ekipa nedings iš moterų krepšinio“.

R. Minkevičiaus nuomone, LKF neleis sunaikinti vienintelio klubo, kuris turi teisę žaisti moterų Eurolygos turnyre.

„MRU gražiai draugauja su TEO klubu. Mūsų universitete mokosi net 7 šios ekipos žaidėjos - vienos magistrantūroje, o kitos - dieniniame skyriuje. Gyvenimas parodys, kaip ten bus, bet daryti skubotų išvadų nereikia“, - sakė R. Minkevičius.

„Mes dėkingi MRU už sudarytas sąlygas treniruotis, žaisti LMKL čempionato rungtynes ir už suteiktą merginoms galimybę įsigyti aukštąjį išsilavinimą“, - bendradarbiavimą įvertino TEO klubo vadovas.

Laukia finalai

Pasak A.Tamašausko, TEO merginų draugiškos „komercinės“ rungtynės nenuvargino ir tai nereiškia, kad jos prieš LMKL finalo seriją, prasidedančią jau balandžio 12 d., nuvertina „Laisvę“.

„Jokiu būdu kauniečių nenuvertiname ir rimtai rengiamės finalui. Balandžio 19 d. Rygoje mūsų laukia dar ir atkaklios Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) finalo ketverto varžybos, kur šį sezoną kovos itin pajėgios priešininkės“, - artimiausius TEO planus DELFI vardino A. Tamašauskas.

Turnyro pusfinalyje vilnietėms teks žaisti su Rygos TTT ekipa, o kitą porą sudarys ambicingi Ciesių „Cesis“ (Latvija) ir Kijevo „TIF-Skuf“ klubai (Ukraina).

Latvijos moterų krepšinyje po praėjusių metų sėkmingų Europos pirmenybių (4-oji vieta) ir artėjančio 2009 metų Senojo žemyno čempionato jų šalyje, - jaučiamas didžiulis pakilimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją