DELFI primena, jog antradienį įsteigta prekybos tinklo „Iki“
trečiadienį pranešė sulaukusi vadovybės atsako – profesinės sąjungos valdybos narė „Ikiuko“ parduotuvės direktorė Galina Proskurina sulaukė prekybos tinklo „Iki“ vadovų pareiškimo apie atleidimą iš darbo.

Profesinės sąjungos pirmininkas Valdas Vidugiris DELFI sakė atleidimą siejantis su prieš dieną įkurta organizacija.

„Iki“ komunikacijos vadovas Tomas Vaišvila DELFI tvirtino, kad darbuotoja atleista ne dėl profsąjungos įkūrimo ir pranešimus apie tai vadina spekuliacija. „Mes jos tikrai neatleidome dėl profsąjungos įkūrimo, nes tai nieko neišspręstų. Tai padaryta dėl rimtų pažeidimų, kurių mūsų bendrovė netoleruoja“, – sakė „Iki“ atstovas.

„Toks akivaizdus darbdavių susidorojimas su profesine sąjunga netelpa į civizuoloto elgesio rėmus ir yra apgailėtinas precedentas, - trečiadienį pareiškė Vilniaus trišalės tarybos narys A. Paleckis. - Vasario 4 dieną „Iki” vadovybė pasiūlė darbuotojams pasirašyti kolektyvinę sutartį, pagal kurią iš esmės visa atsakomybė už galimą žalą materialiniam turtui tenka darbuotojams. Tai prasilenkia su Darbo kodekso nuostatomis. Kai kurie iš darbuotojų atsisakė pasirašyti, tarp jų ir G. Proskurina, ir, kaip matome, susilaukė atsako”.

A. Paleckio žiniomis, trečiadienį „Iki” vadovai yra išsikvietę vos prieš kelias dienas įkurtos tinklo profesinės sąjungos atstovus pas save „atviram pokalbiui”.

Vilniaus miesto trišalė taryba yra sudaryta iš mieste veikiančių įmonių darbuotojų, darbdavių organizacijų ir Vilniaus miesto tarybos atstovų lygiateisio trišalio susitarimo pagrindu ir skirta ieškoti miesto socialinių ir darbo problemų sprendimo būdų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją