300 g virtų baltųjų pupelių,
2 svogūno galvučių,
1 česnako skiltelės,
1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
1 žaliosios saldžiosios paprikos ankšties,
50 ml alyvuogių aliejaus,
pusės citrinos sulčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Virtas baltąsias pupeles perpilkite į sietelį ir leiskite visiškai nuvarvėti skysčiui. Ropinius svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su baltosiomis pupelėmis. Česnako skiltelę nulupkite ir sutrinkite rankiniu presu į pupeles su svogūnais. Viską gerai išmaišykite.
Saldžiųjų paprikų ankštis nuplaukite, perpjaukite kiekvieną pusiau, pašalinkite šerdis su sėklomis ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinų sultimis, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Šiuo mišiniu užpilkite salotas. Galite papuošti patiekalą citrinų griežinėliais ir krapų šakelėmis.
Skanaus!