Keturioms porcijoms jums reikės:


4 kiaulienos pjausnių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų aliejaus kepimui,
2 valg. šaukštų pomidorų pastos,
1 arbat. šaukštelio garstyčių.

Garnyrui –

4 valg. šaukštų aliejaus,
1 svogūno galvutės,
300 g ryžių,
500 ml daržovių sultinio,
1 valg. šaukšto tarkuoto sūrio,
1 arbat. šaukštelio pomidorų pastos,
1 kuokštelio petražolių,
džiovintos paprikos miltelių,
šafrano arba kario miltelių.

Kiaulienos pjausnius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir iš visų pusių apibarstykite maltais juodaisiais pipirais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite jame kiaulienos pjausnius po dvi minutes iš kiekvienos pusės. Po to perkelkite kiaulieną į kepimo formą ir šiek tiek pasūdykite.

Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode su storomis sienelėmis arba didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkintą svogūną, kol jis taps gražios aukso spalvos.

Suberkite ryžius ir lengvai pakepinkite. Užpilkite juos karštu daržovių sultiniu arba vandeniu, užvirinkite, pasūdykite, uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies virkite apie dvidešimt minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros. Pomidorų pastą sumaišykite su garstyčiomis ir gauta mase teptuku aptepkite kiaulienos pjausnius. Kepimo formą uždenkite dangčiu arba aliuminio folijos lakštu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite penkiolika minučių.

Išvirusius ryžius nuo ugnies nukelkite ir sumaišykite su tarkuotu sūriu. Padalinkite ryžius į tris dalis. Į vieną ryžių trečdalį supilkite pomidorų pastą ir džiovintos paprikos miltelius, į antrą ryžių trečdalį suberkite šafrano arba kario miltelius. Petražoles nuplaukite, nusausinkite, keletą šakelių atidėkite papuošimui. Likusius žalumynus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su likusiais ryžiais.

Arbatos puodelį praskalaukite šaltu vandeniu ir sudėkite į jį po ketvirtadalį kiekvienos rūšies ryžių. Puodelį apverskite ant lėkštės ir atsargiai nuimkite. Greta ryžių padėkite po kiaulienos pjausnį. Patiekalą papuoškite žalumynų šakelėmis ir vyšninių pomidorų puselėmis.

Patarimas.

Kad išvirę ryžiai gerai išsilaikytų formelėje, jie turėtų būti truputėlį pervirę. Tarkuotas sūris yra beriamas tam, kad ryžiai geriau suliptų.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją