Tikra drama vyko Liverpulio "Anfield" stadione, kuriame ginklus trečią kartą per pastarąsias 7 dienas surėmė "Liverpool" ir "Arsenal".

Šeimininkai rungtynių pradžioje atrodė kiek sutrikę ir iniciatyvą perėmė "kanonieriai", kuriems po lygiųjų 1:1 pirmajame mače namie žūtbūt reikėjo pelnyti įvartį. Ir nesužaidus nė trečdalio kėlinio jiems tai pavyko padaryti - po užsitęsusios atakos "Liverpool" gynėjai pražiopsojo į baudos aikštelę įkertantį Abou Diaby, kuris po Aleksandro Hlebo perdavimo galingu smūgiu "pramušė" vartininką Pepe Reiną.

Po šio įvarčio žaidimas išsilygino, tačiau 30-ą minutę vietos sirgalių džiaugsmui buvo atstatyta pusiausvyra - gynėjas Phillipe'as Senderosas kampinio metu baudos aikštelėje nesugaudė aukštaūgio gynėjo Sami Hyypios ir patyręs suomis tiksliu šūviu galva nepaliko vilčių nei varžovų vartininkui, nei ant vartų linijos stovėjusiam "Arsenal" saugui Cescui Fabregasui.

Antrajame kėlinyje iniciatyvą perėmė šeimininkai, nors itin gerų progų pasižymėti praktiškai neturėjo nei viena, nei kita komanda. Todėl nenuostabu, jog trečiojo įvarčio teko laukti iki pat 69-osios minutės, o jis krito į Londono ekipos vartus - Peteris Crouchas perdavė kamuolį iki tol blankokai rungtyniavusiam Fernando Torresui, kuris apsisuko baudos aikštelėje ir neatremiamu smūgiu į viršutinį vartų kampą pelnė įvartį.

Tiesa, Arsene'o Wengero auklėtiniams tai toli gražu nebuvo nokautas - pirmaudami 2:1 liverpuliečiai puikiai žinojo, jog jei svečiams pavyks išlyginti ir išsaugoti tokį rezultatą, į pusfinalį keliaus "Arsenal".

Ir sostinės komandai vėl, atrodytų, nusišypsojo sėkmė. Nors po Emmanuelio Eboue perdavimo puolėjas Emmanuelis Adebayoras iš puikios situacijos nepataikė į vartus, praėjus dar kelioms akimirkoms, 84-ąją minutę, tas pats Togo rinktinės futbolininkas ramiai iš kelių metrų atstatė pusiausvyrą.

Tiesa, bent dalis garbės už šį įvartį turėtų atitekti jaunajam po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Theo Walcottui, kuris įspūdingu reidu suklaidino kelis "Liverpool" gynėjus ir iš dešiniojo krašto atliko precižiškai tikslų perdavimą ekipos draugui.

Bet palankiu rezultatu "Arsenal" džiaugėsi labai trumpai. Išsimušę kamuolį iš vidurio Liverpulio futbolininkai pasileido į ataką ir ji baigėsi labai sėkmingai - Kolo Toure baudos aikštelėje pargriovė Ryaną Babelį, o teisėjas parodė gynėjui geltoną kortelę ir skyrė 11 metrų baudinį. Jį ramiu bei tiksliu smūgiu be vargo realizavo komandos kapitonas Stevenas Gerrardas.

Tai buvo viskas - nors svečiai desperatiškai siekė pelnyti dar vieną įvartį, "Liverpool" pasinaudojo tuo, kad beveik visi varžovų žaidėjai atsidūrė puolime, ir vienintelį savoje aikštės pusėje likusį C. Fabregasą aplenkęs R. Babelis pelnė ketvirtąjį šeimininkų įvartį ir įtvirtino pergalę.

"Liverpool" 4 - 2 Londono "Arsenal" (pirmosios rungtynės 1-1, bendras rezultatas 5-3)

13' [0 - 1] Abou Diaby

30' [1 - 1] Sami Hyypia

69' [2 - 1] Fernando Torres

84' [2 - 2] Emmanuel Adebayor

85' [3 - 2] Steven Gerrard

90' [4 - 2] Ryan Babel

Nelengvai į pusfinalį žengė ir "Chelsea" klubas, namie 2:0 atsirevanšavęs ambicingajam Stambulo "Fenerbahce" už, ko gero, ne visai pelnytą nesėkmę išvykoje 1:2.

"Mėlynieji" nuo pat susitikimo pradžios užgulė varžovų vartus ir 4-ąją minutę įsiveržė į priekį, kai po Joe Cole'o baudos smūgio vartininką galva nuginklavo vokietis Michaelis Ballackas. Netrukus progą turėjo ir pats J. Cole'as, bet šiam pritrūko tikslumo - kamuolys pataikė į vartų virpstą.

Vis dėlto po puikios pradžios Avramo Granto auklėtiniai prisnūdo ir leido svečiams išlyginti žaidimą, o "Fenerbahce" viltis pakovoti dėl vietos pusfinalyje paskatino ir tai, jog dėl traumos aikštę turėjo palikti susižeidusį pagrindinį vartininką Petrą Čechą pavaduojantis Carlo Cudicini, vietoj kurio aikštėje pasirodė retai nuo atsarginių suolelio bepakylantis Hilario.

Jau netrukus prie portugalo vartų kilo pavojus, bet Lugano iš patogios situacijos galva mušė pro šalį.

Kitoje aikštės pusėje aktyvumu išsiskyrė Didier Drogba, tačiau jo smūgius iš toli atrėmė Stambulo ekipos vartų sargas Volkanas Demirelis, o netrukus "Fenerbahce" sirgaliams teliko griebtis už galvų, nes svečiai neišnaudojo dviejų puikių galimybių.

Iš pradžių Uguro smūgiuotą kamuolį vargais negalais nuo vartų linijos atmušė Hilario, o netrukus vartininkui teko atmušinėti ir labai pavojingą Colino Kazimo-Richardso šūvį iš toli.

Ir "Chelsea" privertė Stambulo ekipą už tai sumokėti, kai po Mickaelio Essieno perdavimo iš arti įvartį pelnė Frankas Lampardas.

Verta pažymėti, jog M. Essienas prieš tai bereikalingai numetė kamuolį į šoną ir užsidirbo geltoną kortelę, dėl kurios turės praleisti pirmąjį pusfinalio mačą su "Liverpool".

Vargu, ar Londono klubo sirgaliai gali džiaugtis tokiu komandos žaidimu, tačiau iškovota pergalė leido jai užsitikrinti vietą tarp keturių stipriausių Europos ekipų.

Londono "Chelsea" 2 - 0 Stambulo "Fenerbahce" (pirmosios rungtynės 1-2, bendras rezultatas 3-2)

4' [1 - 0] Michael Ballack

87' [2 - 0] Frank Lampard.

Pusfinaliai bus žaidžiami balandžio 22-23 ir 29-30 dienomis.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją