Dar šiandien po pietų „Iki“ vadovybės atstovai sakė nieko nežinantys apie keliose bendrovės parduotuvėse bręstančias permainas.

„Tokių iniciatyvų profsąjungai kurti iš darbuotojų mes dar nesame išgirdę“, – trečiadienį sakė Tomas Vaišvila, „Iki“ komunikacijos direktorius.

Jo teigimu, savininkai tam neprieštaraujantys, bet didelėse įmonėse tai esą sudėtinga padaryti.

Tačiau „Iki“ darbuotojai daro. Į profesinę sąjungą jungiasi ne tik paprasti darbuotojai, bet ir parduotuvių vadovai, bijoję atvirai po vieną pasipriešinti savininkams.

Kartu drąsiau – nuo šiol atleisti darbuotoją, pagal organizacijos įstatus, „Iki“ galės tik gavusi profsąjungos sutikimą.

„Sieksime darbo sąlygų gerinimo, kad algos būtų tokios, kad leistų žmonėms pasijusti žmonėmis. Pirmas žingsnis – tai bus daroma kolektyvinė sutartis su darbdaviu“, – „Panoramai“ teigia Valdas Vidugiris, įsteigtos „Iki“ dirbančių prekybininkų profsąjungos pirmininkas.

Profsąjungą įsteigė daugiau nei 30 darbuotojų, tačiau tikimasi gretų gausėjimo. Daugiausia iniciatyvos parodė mažų bendrovės parduotuvėlių vadovai – štai vieno „Ikiuko“ direktorė, atėjusi į profsąjungą, kartu atsivedė ir visą savo kolektyvą.

„Todėl, kad kolektyvas kaip ir tiki savo vadovu“, – mano Oksana Michalevič, įsteigtos „Iki“ dirbančių prekybininkų profsąjungos valdybos narė.

Kad didžiųjų prekybos centrų darbuotojų interesams niekaip neatstovaujama, prabilta po pernai įvykusių stichiškų „Iki“ kasininkių streikų. Tačiau paskutiniu lašu tapo bendrovės savininkų reikalavimas darbuotojams pasirašyti visiškos materialinės atsakomybės sutartį.

Pagal ją, darbuotojams esą tektų prisiimti visą savininko verslo riziką ir atlyginti bet kokius jo nuostolius. „Iki“ neigia, kad sutartis prieštarauja įstatymams, bet plačiau ją komentuoti atsisako.

„Tikrai nebus išsamaus komentaro iš „Iki“ dėl vidinių dokumentų arba kažkokių dalykų, kurie yra įmonės viduje“, – nesileido į kalbas T. Vaišvila.

Be „Iki“, profesinių sąjungų kol kas nėra jokiame kitame didžiajame Lietuvos prekybos tinkle.

Gairės