Tačiau negalima kaltinti vien biologinio laikrodžio. Prie popietinio snaudulio ar nuovargio prisideda ir žmogaus valgymo įpročiai. Per pietus prikimštas skrandis tarsi susiurbia į save energiją, taigi darbingumas pasidaro kur kas mažesnis. Tačiau taip pat blogai ir neduoti organizmui pakankamai tinkamo „kuro“ darbo dienos pradžioje.
Jei popiet jaučiate nuovargį, pagalvokite: ar pusryčiavote? Ką valgėte pusryčiams (puodelis kavos nesiskaito)?
Ką valgėte pietums (gal tik praplėšėte kokį saldumynų ar greitų užkandžių pakelį)?
Puodelis kavos ar saldus batonėlis – tai greitai įsisavinamas kofeinas ir angliavandeniai. Iš pradžių jie tikrai veiksmingi, nes sužadina smegenų aktyvumą. Tačiau tolygaus darbingumo neužtikrina. Todėl patartina dieną pradėti nuo pusryčių, su kuriais gautumėte ir pakankamai kalorijų (moterys – 300–400, vyrai – apie 500).
Tai gali būti dubenėlis javainių ir stiklinė vaisių sulčių arba pora riekelių duonos, kiaušinis ir riekelė sūrio.