Visi sportininkai, kurių pavardės neskelbiamos, atsakė į komisijos klausimus. Komisija buvo sudaryta ištirti didžiausią pastarųjų metų dopingo skandalą Graikijoje. Graikus ištiko šokas po Graikijos sunkiosios atletikos federacijos pranešimo, kad 11 sunkiaatlečių – 5 vyrai ir 6 moterys – sulaikyti po Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos paliepimu Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) atlikto netikėto patikrinimo.

11-os iš 14-os graikų sportininkų testų rezultatai buvo teigiami. Daugelis iš jų ketino dalyvauti 2008-ųjų vasarą Pekine vyksiančiose Olimpinėse žaidynėse.

WADA ekspertų teigimu, aptiktą 3-ų kenksmingų sveikatai toksinių medžiagų, turinčių anabolinį ir narkotinį poveikį, pėdsakų. Biochemikai pavadino šias medžiagas „mirtinu kokteiliu“. Jie tvirtina, jog rastos medžiagos – kancerogenai, ir stipriai kenkia kepenims ir širdžiai.

Šią savaitę laukiama pakartotinų testų rezultatų. Jei nauji rezultatai patvirtintų, jog sportininkai vartojo dopingą, sunkiaatlečiams gresia draudimas dalyvauti Pekino olimpinėse žaidynėse ir diskvalifikacija dvejiems metams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją